Sport

Peter blev svensk mästare

Värnamo.nu

Sport Peter Gustavsson från Värnamo kan titulera sig svensk mästare.

Mountainbike-SM arrangeras i helgen i Isaberg under ledning av eventansvarig Keith Johansson. Fina banor och en stor, fantastisk social fest för MTB. Tävlingarna inleddes med sprint där Värnamo CK-arna Peter Gustavsson och Anders Stenberg i H30–40 var snabbast och gick vidare. Anders gick till final och det gjorde Peter idag.

Anders fick nöja sig med en fjärdeplats där medan Peter vinner svenskt mästerskap i klassen. Kortbana är ju Peters styrka sedan många år. För 7-8 år sedan tillhörde han topp-Sverige i spurt på landsväg och då var konkurrensen hård, mycket hård. Proffsen Stefan Adamsson och Thomas ”Gottland” Lövkvist påpekade ofta att den spurten och det slätdraget den lille värnamokillen har är fantastisk.

Peter började som mtb-cyklist och var femma på junior-SM i en tid när ett sådant resultat var mycket stort. Han körde i Holland och fick knappt stryk av OS-Vinnaren Bart Brentjens i elit. Sedan blev han landsvägs-kille med mycket bra framgångar med vårt elitlag men även solo på gp-tävlingar.

I morgon blir det vanlig MTB i Isaberg och bägge startar då där. Vi behöver max support då. Starttiderna är 13:45 respektive 15:30 på lördag eftermiddag. Vi behöver supporters. MASSOR!

Lännart Gustavsson, Värnamo CK

Peter Gustavsson blev svensk mästare. Arkivbild

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *