Sport

RÅs LB missade kvalseriesegern

Sport RÅs LB hade råd att förlora med två mål mot Hillerstorp och ändå vinna kvalserien till division 2.

Man började bra med 1–0 genom Annie Johansson men resten av första halvlek var det hemmalaget som dominerade stort och kunde vända till pausledning 3–1-
– De var bättre då, tuffa i närkamperna, konstaterar RÅs LB:s tränare Patric Anvegård.

Andra halvlek var spelmässigt jämn och RÅs LB hade flera chanser att reducera. I stället kom 4–1 med tio minuter kvar av matchen. Det var precis vad Hillerstorp behövde för att gå förbi i sluttabellen. Sedan kom 5–1 i slutet av matchen när RÅs LB tryckte på för reducering.

– Hillerstorp var bättre, säger en trots allt inte så besviken Patric Anvegård.

Hillerstorp räddar sig nu kvar i tvåan. RÅs LB blir tvåa i kvalserien med Torpa FF som trea. Möjligen kan tvåan få en gratisbiljett till damtvåan men det blir i så fall inte klart förrän senare.

Sedan är frågan om laget från Reftele, Ås, Lanna och Bredaryd vill spela i en högre serie.
– Det vet vi inte just nu, säger tränaren.

Segrande Hillerstorp har i sitt lag bland annat tjejer som tidigare spelat för IFK Värnamo.