Sport

Så är helgens sträckor

Så är helgens sträckor

Sport Från Skillingaryds Motorklubb berättar man om sträckorna inför finalen i Sydsvenska Rallycupen.

Slutspelet, finalen, körs nu lördagen den 24 oktober med High Chaparral som bas. Notskrivaren och en av cupens grundare Anders Martinsson beskriver sträckorna så här:

SS1 och 6 High Caparral Snabb asfaltsinledning med trånga vägbyten i häftig westernmiljö. Sista delen tuff sträcka på grus inne i skog med flera lyft. Perfekt för publiken för att få se förarna på nära håll.

SS 2 och 5 Underbar snabb byväg över krön och lyft, här kommer de tävlande att ställas på stora och svåra prov. Det är flera bra ställen i just i byn med långa svepande kurvor där det kommer att bli härlig bilåka. Det är relativt snabbt mot mål om man vill se de tävlande sladda i riktigt höga farter. Perfekt för publiken då de får se bilarna två gången men bara en kort paus mellan omgångarna.

SS 3 Inleder på en lite smalare skogsväg, säkert svårt för de tävlande att hitta linjen i körningen. Vägbytet efter km 1.60 blir sträckan snabbare och lurigare genom gårdar och med luckor i naturen, fram till vägbytet km 3,09 som kommer fort på och är skymt. Gasen i botten fram till vägbytet km 4,17 som också kommer fort på för de tävlande. Lätt att åka rakt fram där.

SS 4 Snabb till mycket snabb sträcka. Första delen rytmisk följsam allmän väg. Partiet rund gården sevärt där man följer de tävlande länge. Vill man se häftig rallykörning i höga farter är det bäst att gå in från mål.

På dessa vägar kommer värdiga vinnare att utses i de fyra klasserna. I alla klasser slåss man om 30 000 kronor: 15 000 till ettan, 10 000 till tvåan och 5 000 till trean.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *