Sport

Så går det för våra lokala klubbar

Sport Lagsporterna inom vinteridrotten börjar gå in på upploppet. Nedan har Sporten sammanställt hur de lokala klubbarna ligger till och vad de har att spela för framöver.

Montage. Foto: Per Bunnstad och Tero och Anette Hedin Väisänen.

Värnamo GIK Herr

Har bara förlorat tre matcher på ordinarie tid under säsongen och vann sin grundserie. Man leder även alltrean och man är redan nu kvalificerad för kvalserien upp till division 2.

Värnamo GIK Dam

Kör snedstreckslag tillsammans med Gislaved. Ligger fyra och näst sist i sin division 2-serie. Har endast fyra matcher kvar av säsongen och kan som bäst snuva Karlskrona på tredjeplatsen.

Skillingaryds IS

Också SIS är redan nu klara för spel i kvalserien. Har under säsongen visat att man är att räkna med och har en bländande offensiv som säkerligen kan ställa till det för motståndarna även framöver.

Rydaholms SK

Har haft det tufft i sin fortsättningsserie och ligger sist. Då de inte kan åka ur och därmed behöva kvala så återstår endast två matcher av Rydaholms säsong.

Waggeryds IK

Ligger just nu fyra i tabellen och har blandat och gett lite under säsongen. Sex matcher kvar för WIK:s del, men att de ska kunna knipa seriesegern från Målilla, och därmed säkra ett avancemang till division 1, känns som en utopi. Serieledande Målilla är alldeles för bra.

Värnamo Volley

Häng med nu, för nu blir det krångligt. Med fyra matcher kvar av säsongen är chansen att undvika kval mer eller mindre borta. Då RIG Umeå är är undantaget från att både spela slutspel och kval så innebär det att Värnamo av allt att döma kommer få försöka kvala sig kvar i en matchserie mot seriejumbon Iksu från Umeå.

Vinner de så spelar de i elitserien även nästa säsong. Förlorar de så väntar ännu ett kval mot Lindesberg från serien underifrån.

Värnamo IK Herr

Nykomlingen har fått kämpa i botten av sin division 2-serie hela säsongen. Men vinsten mot Craftstaden för snart två veckor sedan kan visa sig betyda allt i slutändan. VIK lämnade i och med det jumboplatsen och som det ser ut just nu är det bara det sist placerade laget som kommer åka ur. Det där hänger lite på vilka som flyttas ner från division 1.

Men det kommer bli en svettig avslutning för VIK-herrarna. Tre av de fyra återstående matcherna är mot lag på den övre halvan av tabellen.

Värnamo IK Dam

Även för damerna i division 1 väntar en riktig rysaravslutning. Men även här beror det lite på hur upp- och nedflyttningen mellan ettan och allsvenskan kommer sluta.

VIK har just ju fem poäng ner till det nedersta strecket med två matcher kvar av säsongen. Men då har lagen närmast bakom en match färre spelad än Värnamo , den hängmatchen möts de förvisso sinsemellan. Men det är fortfarande tajt med poängen i striden kring strecket.

Skillingaryds IK Herr

Ligger med i toppen och med fyra matcher kvar att spela så har man definitivt chansen på en kvalplats upp mot division 3. Det är Beduinerna som ligger fem poäng före som man ska förbi, ett lag som man möter hemma i den näst sista omgången.

SIK har ett halvtufft schema kvar, mend bland annat serieledande Forserum på meny. Men grejar de kvalplatsen så väntar det ytterligare ett division 4-motstånd i en utslagsserie innan man kan ta klivet upp till trean.

Skillingaryds IK Dam

Nej. Det har sannerligen inte varit någon rolig säsong för SIK som ligger fast förankrade i botten av sin division 2-serie med blott en seger på de 13 matcher de spelat. Tre matcher återstår. Då division två är den lägsta serien på damnivå så riskerar SIK ingen

Forsheda IF

16 matcher har gett 16 raka förluster och 200 insläppta mål. Men mot SIK häromsistens var man nära då man ledde matchen stundtals. Men Skillingaryd avgjorde i mitten av den tredje perioden.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *