Sport

Sammandrag från kvällen: Dramatik i kvalspel

Sport I kväll handlar det bland annat om Anna Anvegård, Värnamo Södra och Waggeryds IK.

• Fotboll
Anna Anvegårds klubb Rosengård i Damallsvenskan förlorade överraskande mot Kristianstad hemma med 1–2 och nu blir det tufft för Malmölaget att vinna serien. Göteborg är fyra poäng före tvåan Rosengård med fyra matcher kvar att spela.

I Damallsvenskan vann Anna Anvegårds tidigare klubb Växjö DFF hemma mot Piteå med 1–0 och är nu på rätt sida om nedflyttningsstrecket.

Waggeryds IK var när att nå kvalplatsen till damtvåan. Gnosjö tog den i stället och vann i dag sin kvalmatch mot Alvesta med 6–5. Efter två av tre omgångar toppar Gnosjö kvalserien. Gnosjö avgjorde med 6–5 i 90:e minuten genom Jane Johansson. De övriga fem målen gjordes av Amanda Hildingsson.

Värnamo Södra vann sin första match i kvalet till fyran i går. I dag har Malmbäck i samma grupp vunnit med 7–0 borta mot Torpa. På lördag möts Malmbäck – V-Södra i en troligen avgörande match om vilket av de två lagen som ska ta en direktplats till fyran.

• Handboll
I högsta serien såg Hallby ut att förlora bortamötet mot önnered. Det stod 26–22 till Önnered i slutet men det blev 26–26 sedan Jönköpingslaget kvitterat med en sekund kvar av matchen.

• Innebandy
I Superligan förlorade Jönköpings IK med 3–9 mot Umeå. Vaggerydstjejen Ellen Åhman är en av tjejerna i JIK som inlett serien med fyra raka förluster. Herrarna i JIK spelar också i högsta serien och föll med 4–8 mot Helsingborg.

• Ishockey
Troja Ljungby och Norrahammarslaget HC Dalen vann båda i division 1 med 4–3 respektive 9–3. Troja är serietvåa med samma poäng som ledande Nybro. Dalen spelar i en annan grupp och toppar med samma poäng som tvåan Mariestad.

• Vår resultatsida med aktuella matcher finns på denna länk

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *