Sport

Säsongen över för Horda

Värnamo.nu

Sport Horda AIK har spelat färdigt för i år.

Man förlorade nämligen kvalmatchen till divison fem mot Kultorp. Hemmalaget vann med 2–1 (0–1) och får nu ta sig an Liljan om platsen i division fem.

Hordas första halvlek var riktigt bra och Henric Annmo (Jönsson) gjorde 1–0 efter 16 minuter.

– Vi hade bud på 2–0 men misslyckades, noterar Hordas ordförande Torsten Lindberg.

Kulltorp spelade mycket tufft, ofta på gränsen till det otillåtna.

– Vi tycker att det var alldeles för hårt, säger Torsten.

Man tycker att domaren borde tagit till de röda kortet någon gång istället för bara gula.

Trots att hemmalaget pressade verkade Horda kunna reda ut farligheterna. Men så kom ett ett par lyckominuter när målfarlig Daniel Elmersson gjorde 1–1 i 73:e minuten och 2–1 i 75:e.

Horda försökte mobilisera sig den sista kvarten men hade svårt att få till några målchanser. Orken verkade tryta.

Alem Sacirovic i målet var bäst i Horda tillsammans med Karl Dahl och Henric Annmo.

– Vi är vädja med säsongen, säger Torsten Lindberg.

Tredjeplats i serien följt av kvalspel var bra gjort.