Sport

SIS hakar på i slutspelskampen

Sport Skillingaryds IS bortabesegrade Diö med 3–2 och hakar därmed på i kampen om en slutspelsplats- de fyra första lagen.

Diö hade 1–0 med sig till första pausvilan.

Ganska mitt i matchen kvitterade Axel Thulin med Mathias Andersson och Martin Maurer som framspelare. 2–1 kom knappt tre minuter senare i spel fem mot tre. Johan Ljungberg var målskytt med Marcus Henriksson och Jimmy Hansson som framspelare.

3–1 kom efter 43.33. Det var Axel Thulin som gjorde sitt andra mål för matchen. Martin Maurer och Mathias Andersson fick passningspoäng.

Hemmareducering kom efter 52.02 i spel fem mot fyra men närmare än så kom aldrig Diö.

SIS vann skotten med 28–22 (8–8, 12–9, 8–5).

Bra bortamatch
– En mycket bra genomförd bortamatch, särskilt i två perioder, säger SIS-tränaren Felix Mattsson som hyllar kollektivet i dag.

Men det går ändå inte att undvika att ge extra plus till Axel Thulin med två mål och Jonas Malm som tog över målvaktsspaden fem mintuer in på tredje perioden sedan Robert Johansson blivit skadad.

– Visst fick vi försvara oss mycket tio sista minuterna men redde ut det mycket bra, noterar Felix.

De fyra första lagen går direkt till fortsatt slutspel och SIS kämpar för en av dessa platser. De två närmast följande lagen får också kvalspela men vägen till slutkvalet blir då längre.

Hpckeyhelg på Movalla
– Vi har hemmamatcher både lördag och söndag mot först Trelleborg och sedan Kalmar, säger Felix.

Trelleborg är femma i serien, placeringen före SIS. Kalmar leder serien i suverän stil efter inledande sju matcher och ingen poängförlust.