Sport

Ska det vända för V-Södra?

Ska det vända för V-Södra?

Sport – Våra möjligheter att förnya kontraktet blir alltmer teoretiska, tre raka höstförluster var inte vad vi hoppats på, skriver Bennerth Jonsson i Värnamo Södras programblad inför lördagens hemmamatch.

Ja, 2015 har inte alls blivit som V-Södra hoppats. Förra hösten radades förluster upp, men då fanns tillräckligt med poäng ändå i potten. Tvärtom om är det nu.

På 15 matcher har det endast blivit 9 poäng och ”di röde” intar jumboplatsen. Läget är alltså kritiskt och att möta serietrean Assyriska Turabdin från Jönköping blir förstås inte lätt.

Höstupptakten består av tre raka nederlag, först Borås AIK sedan Ljungby och senast Laholm. Just Borås och Ljungby var ju två lag Södra skulle ha besegrat.

Nu handlar det om revanschmöte mot Assyriska. Förra gången blev det 0–7 i baken.

– Vi var riktigt urusla i den matchen. Jönköpingslaget ångade sedan på fram till tionde omgången och kopplade ett grepp om serien, därefter har de haft en klar nergång, konstaterar Jonsson.

Inte mycket talar för V-Södra, men förr eller senare vänder det. Så är det ju.

– Om vi är taggade och riktigt revanschsugna, ser jag det inte som någon omöjlighet att ta en eller flera poäng. Tyckte redan i våras att Assyriskas försvar uppträdde lite tveksamt emellanåt, det kan vi förhoppningsvis utnyttja.

Det måste utnyttjas och framför allt måste V-Södra skapa mer och definitivt täppa till betydligt bättre i defensiven. Södra går till spel med ordinarie lag frånsett Oscar Folkesson som är avstängd efter tre varningar.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *