Sport

Skilling 500 med många hemmaförare

Skilling 500 med många hemmaförare

Sport På lördag den 2 juli, är det dags för 2016 års Skilling 500 med Skillingaryds MK som arrangör.

I år har tävlingen för tredje gången Gislaved som bas med start från EPAB Arena. Där är också rallyts högkvarter medan serviceplatsen denna gång är utlokaliserad till bergtäkten strax utanför Tranemo. Bilarna kommer dit för ett servicetillfälle efter SS2, specialsträcka 2.

Tävlingen ingår både i Smålands och Södras DM och SSRC, Sydsvenska Rallycupen, där förarna under året kämpar om en prispott på en kvarts miljon.

Tävlingen omfattar tre väldigt omväxlande sträckor på sammanlagt 50 km på en kompakt tiomilabana. Sträckorna har delvis och i omvänd riktning varit med innan med de får anses som nya i alla fall för den nuvarande generationens förare.

Alla sträckorna finns i området mellan Sjötofta – Tranemo. Då varje sträcka är 16–17 kilometer lång ställs ekipagen på svåra prov: Dels ska materialet hålla, dels ska förare och kartläsare hålla koncentrationen uppe.

Hela 21 av den 120 startande ekipagen kommer från hemmaklubben. Flera av dem har chans till framskjutna placeringar i sina respektive klasser men bara en är också kandidat till totalsegern och det är Markus Theorin som i sin Mitsubishi mycket väl kan utmana förra årets segrare Kristoffer Nilsson, Hässleholm.

Bland de trimmade tvåhjulsdrivna bilarna kan David Lindström med totalsegrar från vårens tävlingar i bagaget absolut slåss om en topplacering i sin klass.

I klassen för äldre klassiska bilar kan det bli en klubbmatch mellan Håkan Ståhl och Sune Svensson och bland de mer standardbetonade bilarna är Alexander Axelsson, Christer Westerdahl, Rasmus Thulin Johansson och Keith Wennberg alla tänkbara för pallplatser.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *