Sport

SM-silver för SFK-Leo

SM-silver för SFK-Leo

Sport Skidsäsongen är inte slut och för svenska eliten med Skillingaryds FK:s Leo Johansson handlar det om SM-tävlingar och i dag lyckat facit.

Svenska mästerskap åks i veckoslutet i värmländska Torsby och dagens tävling var skiathlon. Leo Johansson som etablerat sig i junioreliten åker i klassen H17-18 och distansen var 20 kilometer. Först 10 km klassiskt, följt av 10 km fristil.

73 grabbar stod på startlinjen, men Leo såg direkt till att vara med längst fram. Vid 3.3 km var klungan väl samlad och som femma i ledet var SFK:aren bara sekunden efter ledaren. Efter 6,6 hade Fredrik Andersson, Sollefteå, gått loss och leder nio sekunder före Leo och ytterligare fyra grabbar.

Vid skidbytet efter en mil var Fredrik Andersson ensam i täten, 35 sekunder före Eric Rosjö, Hallby och Leo Johansson.

Någon mellantid för Leo finns inte i arrangörernas liveresultat efter 13,3 km, men vid 16,6 var han ensam tvåa. Då var han 51 sekunder bakom Sollefteå-åkaren, men hela 54 före tredje man.

Leo höll bra tempo resterande del av banan och åkte i mål som silvermedaljör, slagen med nästan minuten. Men, han var 37 sekunder före trean som också hade god marginal till näste åkare.

Så, SM i Torsby blev en lyckad dag och nog är det fantastiskt att han en grabb från Skillingaryd kan vara näst bäst i Sverige i en sport som längdskidor.

Resultat,

TORSBY, SM, H17-18, 20 km skiathlon:

1) Fredrik Andersson, Torsby, 58.53, 2) Leo Johansson, Skillingaryds FK, +0.54, 3) Anton Murto, Gellivare, +1.31, 4) Isak Augustsson, Mora, +2.06, 5) Eric Rosjö, Hallby, +2.34.

Taggar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *