Sport

Smakstart för SIS i premiären

Sport Skillingaryds IS  fick en smakstart i hemmapremiären av fotbollsfemman efter 3–1 (1–1) mot Jönköpings BK.

Matchen spelades dock inte på Movalla utan på konstgräset i Vaggeryd.

SIS förlorade första seriematchen med 0–1 och därför var det skönt att kunna komma tillbaka.

– Det var ganska svajigt och stressig i början men när vi väl lugnade ned spelet fungerade det bra för oss, säger SIS-tränaren Eva Ekström.

Gästerna tog inte orättvist ledningen men SIS kom tillbaka och före paus hade Alban Makiqi kvitterat.

I 66:e minuten fick SIS straff och den slog Oscar Persson till ledning. 13 minuter senare kom 3–1 genom Triphin Muyubira. Därefter kändes trepoängaren ganska säker för SIS.

Gustav Kennestig gjorde många viktiga ingripanden i SIS-målet. Carl Sandahl var en av de bättre i fyrbackslinen.

Bojan Baric och Oscar Persosn var andr asom märktes lite extra men Eva Ekström är noga med att poängtera att det var en lagseger.