Sport

Stark premiär av VGIK

Sport Värnamo GIK med ny tränare och flera nya spelare inledde träningsmatchandet mot grannen Alvesta.

Det blev en tät och ganska bra match för att vara så tidigt på säsongen men lite för få mål för att helt glädja publiken i Aplarinken.

Än är det alldeles för tidigt att säga fågel, fisk eller mittemellan om Värnamo GIK 2016/2017.

– Jag har ännu inte lärt mig alla spelarnas namn – vi har bara varit tre veckor på is, säger tränaren Anders Karlsson.

match var mållös in i tredje perioden då Victor Koppelo gav VGIK ledningen. Med cirka tre minuter kvar av matchen kom kvitteringen och det blev straffar. Tre skyttar i vardera laget försökte göra mål på dessa men det var endast en i Alvesta som lyckades. Därmed till slut 1–2 på resultattavlan.

– Jag är nöjd. Vi spelade bättre och bättre för varje period, säger tränaren.

Han tycker att killarna visade upp ett konstruktivt spel, bra för att vara så tidigt på säsongen.

Hemmalaget vann också skotten med 43–34 och kunde lika väl ha vunnit som förlorat.

– Det finns potential bland de här grabbarna, noterar tränaren.

Många visade upp ett fint spel. Nya backen Mattias Claar från Nittorp var en av dem. Ted Nilsson var en annan men man skulle kunna räkna upp ytterligare en handfull.

På söndag är det ny match, Mjölby borta. Det kan nog bli ännu lite tuffare.

– Men jag tror att vi ska kunna spela ännu bättre när vi möter lite bättre lag, avrundar Anders Karlsson.