Sport

Straffavgörande för VGIK – seger 2–1

Sport Värnamo GIK räddade oavgjort i slutet av tredje perioden mot HA74 och efter mållös förlängningen gjorde Ted Nilsson segermålet 2–1 på straff.

16.26 in på andra perioden kom 1–0 och då var faktiskt VGIK en man mer på banan.
– Vi tryckte på bra i spel fem mot fyra men HA fick en spelare fri och kunde ta ledningen, noterar VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Med drygt 2:22 kvar av matchen tog VGIK ut sin målvakt Alexander Emanuelsson och sex sekunder senare kom kvitteringen. John Pamic styrde Victor Perssons skott i mål även om det fanns en annan målskytt i matchprotokollet.

Första och andra perioden var det bra men det var först i slutperioden matchen tände till. VGIK fick då ordentlig fart på spelet och det var nära 1–1 vid flera tillfällen. HA hade dock ett gyllene tillfälle att avgöra med straffslag men Alexander Emanuelsson räddade suveränt snyggt.

– Fast jag tycker inte att det skulle varit straff även om jag är partisk, säger Maths Carlgren.

Matchen var som helhet jämn och det var starkt av VGIK att vinna i Sävsjö. VGIK har nu vunnit alla tre bortamatcherna på Höglandet, tidigare mot Nässjö och Boro/VHC.

Värt att notera att VGIK kom till spel utan skyttekunden Victor Wallin. Han var halvkrasslig men hade nog spelat om det handlat om en avgörande match.

– Mycket vilja och energi av killarna och i tredje perioden var de riktigt aggressiva, berömmer VGIK-tränaren.

VGIK vann skotten i tredje perioden med hela 18–8 och totalt med 44–37.

Han rosar lite extra Marcus Bengtsson, Ted Nilsson och Alexander Heiel.

Målvakten Alexander Emanuelsson gjorde flera avgörande räddningar och måste också ha extra omnämnande.

Nu återstår bara två matcher av serien. VGIk har närmast Osby borta på snöda gcoh om en vecka kommer Mjölby till Aplarinken.