Sport

Straffdrama när VGIK vann

Straffdrama när VGIK vann

Sport Det var straffdramatik i Aplarinken när Värnamo GIK till slut besegrade Motala med 3–2 (0–1, 1–0, 1–1, 0–1, 1–0).

Martin Pärna gjorde mål på den 20:e straffen – tio för varje lag – och det innebar seger. Henning Grans inledde med miss följd av mål av Victor Wallin. Sedan följde missar i tur och ordning av Ted Nilsson, Victor Wallin, Marcus Bengtsson, Johan Hjalmarsson, Victor Riesbeck, Kalle Berggren och Henning Grans.

Martin var för övrigt lite av matchvinnare även i övrigt. Han spelade fram till 1–1 och gjorde själv 2–1.

– Det var väldigt skönt att hänga dit den och ta två pinnar, kommenterar Martin Pärna.

Även om Martin Pärna blev lite av matchvinnare vill inte tränaren Maths Carlgren ge extra plus till någon i laget. Han tycker att det var jämnt i alla formationerna och han rosar kollektivet i dag. Men givetvis är Maths nöjd med en kille som presterar poäng.

– Jag är jättenöjd med spelet och att alla killar att rätt inställning. Det var krig över varje centimeter på isen. Det enda jag kanske hade önskat var ett avgörande för oss under ordinarie speltid, säger Maths.

VGIK hamnade i underläge tidigt första perioden. Kvitteringen till 1–1 kom med tre minuter kvar av andraperioden. Victor Persson gjorde mål med Martin Pärna och Ted Nilsson som framspelade.

2–1 kom blott 38 sekunder in i slutperioden sedan Victor Wallin och Ted Nilsson spelat fram målskytten Martin Pärna.

Motala satsade hört framåt och med 5.24 kvar kom kvitteringen. VGIK hade sedan två numerära överlägen i slutminuten men utan att kunna avgöra.

Förlängningen blev händelserik då båda lagen gick för seger men målvakterna storspelade. Sedan blev det straffslag och även här var det stort målvaktsspel. Alexander Emanuelsson i VGIK var närmast omutlig och han var jämsides med Martin Pärna bäst i VGIK.

Skotten vanns av VGIK med 42–36.

Nu väntar närmast Osby på brottats på söndag:
– En ny tuff match. Osby har förstärkt med några spelare, noterar VGIK-tränaren.

Tre lag går till playoff och med 13 matcher kvar av Hockeytvåan Södra B toppar Jonstorp med tio poäng följd av VGIK 8, HA 74 7, Alvesta och Motala 6, Nässjö 2, Nittorp 1 och Osby 0 poäng.

Text: Per Bunnstad
Foto: Jim Carlsson

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *