Sport

Tennissiffror för WIK

Sport Waggeryds IK har definitivt lämnat sin vågdal och noterade i kväll en ny klar seger.

Det blev 6–2 mot Stensjön i en match som var punkterad redan i paus då det stod 5–2.

WIK fick annars en mardrömsstart. Stensjön tog ledningen efter ett hörnmål som var närmast identiskt som man gjorde i sin hemmamatch mot WIK.

WIK lät sig dock inte nedslås utan kom tillbaka och det med besked. Tre hemmamål på tolv minuter var närmast matchavgörande.

– Det kanske inte var skönspel men jag är mycket nöjd med första halvlek, säger WIK-tränaren Roger Andersson.

Lite avgörande var att Sebastian Andersson och Filip Lipovac mer och mer närmar sig toppform efter tidigare långa skadeperioder. Båda är typiska matchvinnare och faktum är att få lag nog kan match WIK när dessa grabbar är vältränade. De tillsammans med Simon Lemke var mycket bra i första halvlek.

Sammantaget över matchen var kanske Johan Manfredsson den främste.

– Jag tycker att alla kämpade bra i dag, säger tränaren som inte direkt vill betygsätta kilarna.

WIK har nu 28 poäng och avståndet ned till negativ kvalplats är tio poäng med en match mer spade. Samtidigt är man bara en poäng från kvalspel uppåt.

Målen i kväll gjordes av Sebastian Andersson tre, Filip Lipovac två varav ett straffmål samt Simon Lemke. Straffmålet kom i slutet av matchen.