Sport

Torbjörn tillbaka i Waggeryd efter 20 år

Torbjörn tillbaka i Waggeryd efter 20 år

Sport Torbjörn Isaksson gjorde på 1990-talet tre division III-säsonger i Waggeryds IK.

Efter mer än 20 år är han tillbaka – nu som tränare för sin gamla klubb och med uppdraget att ta WIK tillbaka till trean.
Torbjörn är alltså tillbaka och han verkar stortrivas. Det är kanske inte att undra på eftersom förutsättningarna är så mycket bättre än de var för drygt 20 år sedan. Ta bara en sådan sak konstgräs, det hade han inte ens kunnat drömma under åren som spelare i WIK. Dessutom har han fått förmånen att återknyta bekantskapen med gamla bekanta:
– Det finns många ansikten som jag känner igen och som nu är ungdomsledare för olika lag. Det är riktigt roligt, säger han och räknar upp en lång rad jämnåriga lagkamrater från den senaste storhetstiden.
Torbjörn Isaksson föddes 1963 och växte upp i Huskvarna där han började spela fotboll för gamla fina Husqvarna IF. Numera bor han och hustrun i Ljungarum. I familjen Isaksson som genomsyras av ett brinnande idrottsintresse i allmänhet och fotbollsintresse i synnerhet, ingår också två vuxna barn. Hans arbetsplats finns på Husqvarna AB.
Via IK Tord, Husqvarna FF, Anderstorp och Waggeryd avslutade Torbjörn Isaksson den aktiva karriären som spelande tränare i Forserum. Därefter har han haft följande arbetsgivare som ”slavdrivare”: Egnahems BK i sex år, IK Tord ett år (assisterande), Mariebo IK (två år) IF Hagapojkarna (ett år med serieseger i division IV elit), Ekhagens IF (fyra år) och Norrahammars IK (fyra år).
– Det känns inspirerade att nu få komma tillbaka till WIK. Vi har fått behålla de flesta spelarna och dessutom fått tillbaka Joel Storck från Skillingaryd och Johan Dahlros från Klevshult. Det är två bra spelare som tillför rutin till ett ungt och utvecklingsbart lag, säger han.
Torbjörn Isaksson betonar också att stödet från Waggeryds IK har varit bästa tänkbara:
– Jag får otroligt stor uppbackning av WIK:s förre tränare Roger Andersson som numera är sportchef, säger han.
– Han har hjälpt mig mycket med de praktiska delarna och dessutom varit en kontaktlänk mellan styrelsen, laget och mig. Dessutom kommer jag att få mycket hjälp av assisterande tränaren Anders Sandahl som tidigare spelat i laget och känner grabbarna väl.
Den småländska specialiteten division IV Elit sjunger nu på sista versen. 2017 återgår allt till den gamla goda ordningen. Det innebär att ettan och tvåan i elitfyran går upp i division III medan trean och fyran får kvala till trean.
Det vore rimligt att tro att Torbjörn Isakssons WIK skulle kunna aspirera på någon av dessa tre placeringar. Men några sådana utfästelse gör inte tränare Isaksson, även om potentialen finns.
– Som jag ser det kommer IF Haga, Värnamo Södra och Råslätt att bli väldigt farliga i toppstriden, säger han.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *