Sport

Tung förlust för damjuniorerna

Tung förlust för damjuniorerna

Sport På fredagskvällen kom 2016 års tredje raka förlust då för Värnamo HK damjuniorer som gästade Eksjö.

– De två första förlusterna känns rätt okej, då har vi presterat bra men mött tufft motstånd och fallit på mållinjen. Denna känns lite tyngre då prestationen var lite svajig, noterar tränaren Peter Alzén.

– Att spela bortamatcher sent på fredagskvällar är en utmaning säger erfarenheten, mycket handlar om att lyckas få upp energin. Även om jag tycker det kändes rätt okej på uppvärmningen får vi en katastrof start på matchen.

Efter cirka tio spelade minuter ligger Värnamo under med hela 2–8 och vi har hunnit bränna första timeouten.

– Men är det något de här tjejerna har, så är det attityd och en vilja att inte vika ned sig, vilket gläder.
Sakta med säkert hittar Värnamo mer rätt i spelet och efter en imponerande upphämtning är laget för första gången i matchen i ledning efter cirka 22 minuter. Resten av halvleken är jämn och hemmalaget går till vila med en bolls övertag.

Hemmalaget rycker direkt några bollar igen innan Värnamo på nytt kommer ifatt och är åter i ledning med kvarten kvar.
– Men sista 15 blir inget bra av oss. Mycket tekniska fel, dålig passningskvalitet och lite felbeslut gör att vi hamnar i ett jobbigt underläge. Lite chansspel för att ge oss möjlighet till poäng sista fem minuterna gör att förlusten slutar med fem bollar till slut.

– Som sagt, tjejernas moral går det inte klaga på, den finns där, men det var helt enkelt en sådan där kväll då vi inte fick till det. Stundtals tar det sig men prestationen under 60 minuter är lite ojämn. Den alltid så duktiga målvakten Amanda Bard är inget undantag. Hon gör många fantastiska räddningar medan hon andra perioder inte har marginalerna med sig med ett antal bollar som går i mål via att tagit på henne.

Alma Jasarevic tar som alltid mycket ansvar och gör hela elva mål.

– I dag saknade vi en hel del spelare och Ida Rimark och Julia Aspler fick större förtroende på nio meter. Båda gör det bra och kommer med i målprotokollet. Men glädje ämnet är som sagt lagets moral, många andra hade kanske vikit ned sig efter tio minuter, men det enda jag begär är att man alltid håller huvudet högt och det gör vi verkligen. Det gör att framtiden ser väldigt ljus ut även om det sved en del att lämna Eksjö utan poäng.

Eksjötjejerna hade ett ungt duktigt kollektiv med många små, snabba och kreativa spelare som Peter tror även de har en ganska fin framtid att se fram emot.

– Bara att ladda om för vår del då det bara 17 timmar senare väntar ny tuff match då serieledaren Karlskrona gästar oss i sporthallen.

Matchfakta Eksjö – Värnamo HK 25–20 (13–12)

Målskyttar Värnamo HK:
Alma Jasarevic 11
Isagel Josefsson 2
Zandra Bunnstad 1
Josefin Gerdtman 1
Lotta Wictorin 1
Kajsa Norèn 1
Ida Rimark 1
Sanna Johansson 1
Julia Aspler 1

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *