Sport

TV: Ny klar VGIK-seger

Sport Värnamo GIK tog en klar seger med 7–3 hemma mot Sörhaga/Alingsås och närmar sig slutspelsstrecket.

Första perioden ska man inte glömma eftersom VGIK gjorde fyra mål och gästerna bara ett men något skönspel var det inte från något av lagen. Perioden var jämn både spel- och chansmässigt men tack vare starka individuella prestationer ledde VGK klart. Alexander Emanuelsson i målet storspelade och framåt var det kontringar som gällde.

Alexander Heiel gjorde 1–0 när han direkt kom från utvisningsbåset. 3–1 var en soloräd från Erik Lidqvist, en kille som är ett stort utropstecken och som är på väg att bli en spelare av högsta rang.

– Det är klart att man ska njuta när man vinner utan något storspel, säger hemmatränaren Anders Karlsson.

Det var mer kämpatag än en finlir:
– Andra och tredje perioden var klart bättre från vår sida, noterar tränaren.

Tre VGIK-spelare svarade för sina första mål för säsongen: Olof Karlsson, Victor Riesbeck och Robin Holmström,

Utöver målvakt Erik Lidqvist lite extra beröm till Johan Hjalmarsson, Marcus Bengtsson och Kalle Berggren.

Alexander Heiel och Philip Jern fick utgå på rund av skador men de kan troligen vara med i nästa match, Hovås borta på söndag.

Victor Koppelo är fortfarande skadad. Han fick hjärnskakning i en tidigare match får vila ytterligare ett tag.