Sport

TV: SIS cupvann över Horda

Sport – Skillingaryds IS besegrade Horda AIK med 4–1 (1–1) i Smålandscupen men lite mindre trevligt för hemmalaget var att bäste spelaren Oscar Persson blev skadad och han riskerar att bli borta från fotbollen en eller annan vecka.

.

SIS lagledare Mats Lemke var inte särskilt nöjd med insatsen. Han har svårt att ge någon plus i dag.

Trots förlusten tycket Ronny Ulvedalen i Horda AIK att man gjorde en bra match i 70 minuter men missade alldeles för många målchanser.

SIS är nykomling i femman i år medan Horda är kvar i sexan. Det var dock inte så stor skillnad i spelstyrka, kanske med tanke på att Horda gjorde en bra match, SIS en mindre bra sådan.

SIS hade mer bollinnehav men chanserna var ganska jämnt fördelade. Även om Mats Lemke inte kan plussa någon måste man som åskådare klart framhålla Oscar Persosn. Väldigt mycket av SIS spel är uppbyggt kring honom.

Hos Horda var Franjo Misic klart bäst men missade lite för mycket. Han gjorde dock lagets enda mål som kom efter 25 minuter.

– Många av Hordas målchanser kom efter stort slarv från våra killar, noter Mats Lemke.

Kvitteringen kom på straff efter 40 minuter. Oscar Persson blev fälld i straffområdet och straffen satte han säkert till 1–1.

I andra halvlek kan man nästan säga att SIS vann tack vare att man läste av Hordas femte back, alltså Simon Haglund. Han var målvakt men var väldigt många gånger långt ut och två av SIS-målen tillkom på lobbar.

Triphin Muyubira gjorde 2–1 i 68:e minuten. Sedan lobbade Oscar Persson in 3–1 efter 77 minuter. Elva minuter senare kom 4–1, även det på lobb, Det var 14-årige debutanten Alfred Kennerstig som fick glädjen att göra mål.

Horda hade ett par bra inhoppare i Sorin Marin och Karl Dahl. Horda kan mycket väl bli ett topplag i sin serie.

Noteras kan att Horda drabbades av en utvisning i slutet av matchen sedan Alexis Espinoza Valdes fått sitt andra gula kort. Det var lite väl heta känslor hos en del av de gulsvarta men med mer rutin så kan man lugna ned sig.