Sport

TV: WIK vann över V-Södra

TV: WIK vann över V-Södra

Sport Waggeryds IK besegrade Värnamo Södra med 3–2.

Tacke vare segern är nu WIK tre poäng före Bredaryd-Lanna i kampen om en kvalplats till division 3. I dag blev Värnamo Södra klart för detta kvalspel på grund av förlusten och att Habo vann blir det Habo och Råslätt som tar platserna som betyder direktuppflyttning.

Nu är alltså frågan om det blir Waggeryd eller Bredaryd-Lanna som gör V-Södra sällskap till kvalspelet. Det är fördel Waggeryd inför sista omgången.

Dagens match i Waggeryd var om inte välspelad så åtminstone ganska spännande och andra halvlek höll god klass. Den första var om inte en gäspning så åtminstone bristfällig när det gäller anfallsspel.

I andra halvlek var det helt annat fart på alla på plan. V- Södra hade nog minst lika många målchanser men gästerna visade upp en oförmåga att skuta på mål. Det var alldeles för många skott utanför för att man skulle få med sig en poäng.

WIK hade ett mycket snabbare anfallsspel, mer oberäkneligt och segern var inte alls orättvis. WIK.s anfallsspel är nog seriens bäst eller näst intill. Bakåt är det inte lika stabilt även om man har Anton Åkerhag som en av av dominanterna.

Joel Storck, Edwin Forsman, Sebastian Andersson och Robert Glavas var andra mycket duktiga.

V-Södra har ett på papperet namnkunnigt lag men i dag var det inte tillräckligt många som var heta nog för att det skulle bli poäng. Anders Luu var den som skapade mest men flera andra visade hyfsat kunnande.

Nu väntar kvalspel för V-Södra och Waggeryd har en god chans att ta den andr palatsen.

Tränarintervjuer kommer i en separat artikel.

Målen:
1–0 35 Edwin Forsman
1–1 43 Mattias Candemir (straff)
2–1 53 Joel Storck
3–1 67 Sasa Milojevic
3–2 75 Anders Luu

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *