Sport

Två BSOK-segar i Sälen

Värnamo.nu

Sport O-ringens 5-dagars avslutades i dag i Sälen.

Bredaryds SOK bokfördes för ett prydligt facit, två segrar, två andra-, en tredje- en fjärde-, en femte- och en sjätteplacering.

Efter gårdagens skrev vi att Axel Elmblad i H14, tappat sin totalledning. Det var fel. Beroende på att arrangörernas resultatlistor inte var korrekta.

Axel vann första etappen och har haft ledningen hela tiden. I dagens jaktstart stack Elmblad ut först, 47 sekunder före Jesper Johansson, Löftan.

En ledning som räckte med marginal. Axel gjorde sin vana trogen en utmärkt avslutning, spang säkert, drog i från och vann med hela 2.40.

BSOK-seger nummer två tog som väntat Mats Nylund i H50K2. Han blev tvåa i dagens etapp, men vann totalt med förkrossande 10.57.

Ut i delad ledning  i H50-1 stack Håkan Svensson och Conny Forsberg från Långhundra. Håkan hade kommandot och anförde, men på en ”springsträcka” ryckte den löpstarke Forsberg, fick en lucka och höll undan. Håkan fick nöja sig med andra plats, 1.36 efter.

Silverplats blev det vidare för Åsa Wadensjö Leo i D50K.

– Jag är lite förkyld och har långt fram till ledande Laila Höglund, Herkules, berättade Åsa, innan hon stack till startplatsen. Segervana Höglund var inget att göra, Åsa kom tvåa, tio minuter efter.

Bronsplats blev det för Carina Svensson i D45. Hon avslutade på bästa sätt, vann etappen, men nådde inte de framförvarande.

Amanda Hansson i D21-2 gick ut som fyra.

– Jag var ikapp nummer 2, men blev sedan uppsprungen av nummer 5, men försvarade min fjärdeplats, sa Amanda.

Emil Auselius i H16 gick ut som sexa, sprang bra och kom tvåa i dag. Det förde fram honom till femte plats.

Ut som sexa gav sig Tuva Nylund i D12 och hon kom också in som sexa efter femte plats på etappen.

Bäst slutplacering i OK Stigen tog som väntat Bo Johansson i H65M. ”Boa” var tvåa inför sista etappen. Han slog Domnarvet-löparen som var i ledning, men kom inte förbi utan blev tvåa, 3.45 efter.

Boas fru Marita tog tredjeplatsen i dag och slutade fyra totalt.

Skillingaryds Lars-Åke Claesson, i H70, sumpade sina möjligheter under torsdagens dimma. Rasade då från tredje till 16:e plats och blev just 16:e i slutsummeringen.

Strax bakom Claesson gav sig Morgan Ljung i väg. Han närmade sig inte, men avancerade från 19:e till 18:e plats.

Mer från avslutningen av 5-dagars kommer senare i kväll.

Taggar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *