Sport

Uddamålsförlust för VGIK

Sport Värnamo fortsätter att spela jämnt med lagen i ishockeytvåan men efter två raka segrar med 5–4 blev det i kväll förlust med 4–5.

VGIK har på sju spelade matcher noterat uddamålsresultat i sex av dem, två vinster och fyra förluster. Dessutom har man en förlust med 1–5 mot Ulricehamn i premiären.

– Tungt. Vi bjuder på för mycket. Det är inte förrän på julafton man ska ge bort saker, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Det var en jämn och bra match i Aplarinken som VGIK lika gärna kunde ha vunnit. Spelmässigt var man minst lika bra om inte bättre än gästerna.

Redan efter 14 sekunder fick VGIK en utvisning.
– Deras spelare trampade på pucken, inflikar Anders Karlsson om den som han tycker minst sagt tveksamma utvisningen.
Tolv sekunder senare kom gästernas ledningsmål.

Strax efter drabbades gästerna i stället av en utvisning och därpå kvitterade Kalle Berggren.

Trollhättan skapade sedan en hel del farligheter och gjorde två mål före pausvilan.

VGIK hämtade upp 2–4 till 4–4 men så kom en utvisning med fyra minuter kvar av matchen och på den kunde Trollhättan avgöra.

– Jag tycker inte att domarna är konsekventa, påpekar Anders Karlsson.

Totalt sett är han mycket nöjd killarnas insats.