Sport

Uddamålsförlust för VGIK

Sport Värnamo GIK har fått en tuff start i ishockeytvåan.

I kväll kom andra förlusten på lika många matcher. Det blev 3–4 (0–1, 1–2, 2–0, 0–1) i Aplarinken mot Vänersborg.

Jämfört med premiärförlusten i söndags var det ett fall framåt. Förstaperidoen dominerades klart av VGIK men 0–0 var inget bra facit. VGIK skapade mycket men ineffektiviteten var påfallande.

– Ja, vi bränner alldeles för mycket, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Sedan var det Sebastian och Niclas Mårtensson som gjorde två snabba mål för gästerna i början av andra perioden. Det är inte spelarna med samma namn som är bowlinglirare i Värnamo.

Marcus Bengtsson kvitterade mitt i perioden men gästerna ökade på till 3–1.

– Även om nog spelarna var besvikna efteråt ser jag ändå ljusglimtar om att vi i tredje perioden tog upp 1–3 till 3–1 och ordnade en poäng, inflikar tränaren.

Det var två gånger Victor som nätade, först Koppelo och sedan Persson.

I förlängningen försatte sig VGIK i ett läge som nästan bara kunde sluta i 3–4. I spel fem mot tre kunde Vänersborg trycka i segerpucken.

Jämfört med den första matchen var det klart mycket bättre i dag, poängterar Anders Karlsson.

Hemmamålvakten Henrik karlsson var lysande och extra beröm i övrigt till Henning Grans, Philip Jern och jubilerande Alexander Heiel. Alexander gjorde sin 400:e A-lagsmatch i VGIK-tröjan.

Nu väntar Stenungsund borta på söndag, ett lag som är nollpoängare och det vill man inom VGIK att Västkustlaget ska vara även efter tre omgångar. Så det kan var läge för första VGIK-segern.

Text: Per Bunnstad. Foto: Jim Carlsson

Skott: 32–23 (14–4, 9–9, 9–8, 0–2)