Sport

Utvisningarna fällde VGIK

Sport Värnamo GIK fortsätter att ha det tungt i hockeytvåan och i kväll var det utvisningarna som fällde laget.

Det blev 3–4 hemma mot Kungälv som gjorde två mål i numerärt överläge och ett i numerärt underläge.

VGIK kvitterade till 1–1 och hämtade upp 1–3 till 3–3. VGIK hade feta målchanser men det var mager utdelning. 30 skott på mål och bara två mål är inget lysande facit.
VGIK drabbade av lite väl många utvisningsminuter. Värst var det för Mattias Claar som fick 2+5+10 minuter. Totalt hade VGIK 35 utvisningsminuter mot 14 för gästerna.

VGIK satsade hårt för att nå en kvittering men i slutet av tredje perioden drabbades laget av två utvisningar med 4.26 respektive 1.29 kvar att spela. Det gjorde kvitteringschanserna mindre.

– Jag klagar sällan på domarinsatsen men i dag hade vi till och med en allsvensk domare som dock inte var konsekvent, säger VGIK-tränaren Anders Karlsson bekymrat.

Det var i slutet av matchen som VGIK drabbades allra värst.

– Vi äger sista perioden men pucken och i dag även domsluten studsar emot oss, säger VGIK-tränaren.

VGIK är efter fyra omgångar sist i serien med blott en enda poäng. Det vill till att man kommer igång med att vinna matcher där man spelmässigt hänger med bra.

Extra plus i kväll till sedan med Kalle Berggren, Alexander Heiel och Victor Koppelo.

VGIK – Kungälv 3–4 (1–1, 1–2, 1–1)
Skott 30–26 (11–10, 5–9, 14–7)
08.20 0–1 Sebastian Marcusson (Filip Torstensson)
14.25 1–1 Carl Lageskog (Ted Nilsson)
20.30 1–2 Johan Garpsäter (Jonathan Svensson/Marcus Eriksson) spel fem mot fyra
26.22 1–3 Jonathan Svensson (Johan Garpsäter/Pontus Bengtsson,
26.30 2–3 Joakim Rosén
42.41 3–3 Kalle Berggren (Robin Holmström)