Sport

V-Södra tappade greppet

Sport Värnamo Södra FF dominerade toppmötet mot Habo IF i 70 minuter.

Då stod det 2–1, men Södra tappade övertaget totalt och matchen slutade 2–4.

Det var ju ett viktigt toppmöte i kvällens match. Värnamo Södra fanns inför matchen på andra plats, en poäng före Habo. De två första lagen i tabellen flyttas direkt upp i div 3, medan lag 3 och 4 får chansen att sig upp via kval.

När lagen möttes på Slättens IP utanför Habo tidigt i våras blev det 1–1, så förutsättningarna inför kvällens drabbning var jämnast tänkbara.

V-Södra inledde matchen klart vassast. Redan i första minuten avlossades ett långskott som Habos målvakt fick tippa till hörna. Gästerna hade ett bra läge i åttonde minuten, men utanför. Södra följde upp med ett ännu bättre avslut i nionde minuten. På lagets tredje hörna fick Leotrim Alishani på en bra nick mot ena stolpen, men målvakten gjorde en lika suverän räddning.

Efter en kvart tog Habo ledningen. Adam Ingelsten slog en för lös passning mot eget mål och vips var en Habospelare framme och slog i friläge enkelt in 0–1.

Kvittering trodde vi på ett par minuter senare då Alishani åter fick på en perfekt nick, men inte tillräckligt. Målvakten Dennis Thorsén gjorde åter en kanonräddning.

1–1 kom i stället i 29:e minuten. Dino Okic i vänsterposition serverade Anders Luu, som säkert lyfte in kvitteringen.

Leo Alishani hade ju varit nära ett par gånger och i minut 40 kom belöningen. Han satsade på skott från höger och via en Habospelare var 2–1, fullt rättvist, ett faktum.

Habo vände snabbt

Första kvarten i andra halvlek blev ganska händelselös då inget av lagen mäktade skapa något. Första heta chansen fick Anders Luu, men i bra läge slog han bollen utanför målställningen. Habo hade också ett skapligt läge men avslutet var plockpotatis för Samuel Andersson i hemmaburen. Ny Habochans följde i 67:e minuten, men Samuel redde upp även den attacken.

Matchen var 72 minuter gammal då Habo avslutade med en boll utanför. Dock blåste domaren och pekade på straffpunkten (!). Anton Staf stegade fram och slog säkert in 2–2.

Det var inte nog med det. Två minuter senare ledde Habo. Marcus Lantz sköt, Samuel Andersson lämnade retur och Anton Staf gjorde även 2–3.

Södra hade plötsligt och mindre lustigt tappat greppet. Eländet fortsatte, Adam Ingelsten fick sitt andra gula kort och fick lämna plan. På frisparken som följde slog Uros Hojan in 2–4.

Märkliga domslut

Utvisning drabbade även Habo, Marcus Lantz i 85:e minuten. Och, cirkusen var inte slut med det. På övertid blev Mikael Salén i V-Södra utvisad.

Eftersnacket kom inte att handla så mycket om Södras ras utan om märkliga domslut.

– Jag är så trött på domarna. Det här är tredje matchen vi har domarna emot oss, suckade Södras tränare Göran ”Ville” Johansson.

Visst kan en domare ha en dålig dag och lindrigt uttryckt hade kvällens rättskipare det.

Nog om det.

• Men, ni hade ju greppet i 70 minuter:

– Ja visst och vi skulle gjort något mål ytterligare innan de fick straffen.

• Ja, varför fick Habo den?

– Det undrar jag också, sa Johansson.

Men, då vändes matchbilden totalt. Södraspelarna tappade allt, flyttade inte upp och något tryck blev det inte. Habo kunde ganska enkelt hålla undan och på kuppen passera V-Södra i tabellen.

Under 70 minuter spelade Södra stabilt och bra. Sista 20 var rent ut påstått usla.

Matchfakta

Värnamo Södra–Habo

2–4 (2–1)

Mål: 0–1 (16) Marcus Lantz, 1–1 (29) Anders Luu (Dino Okic), 2–1 (40) Leotrim Alishani, 2–2 (72) Anton Staf, straff, 2–3 (74) Anton Staf (Marcus Lantz), 2–4 (81) Uros Hojan, frispark.

Avslut på mål: 9–6 (5–1).

Avslut totalt: 16– 13 (9–4).

Hörnor: 7–2 (7–2).

Varningar: Andreas Svensson, V (8), Uros Hojan, H (44), Adam Ingelsten, V (48), Farzad Torkniman, H (70), Adam Ingelsten, V (80).

Utvisning: Adam Ingelsten, V (80), Marcus Lantz, H (85), Mikael Salén, V (90+3).

Domare: Hana Mohammad Saleh, Växjö.

Publik: ca 75.