Sport

Västboås är ny serieledare

Sport Västboås bortabesegrade Hillerstorp med 2–0 (0–0) och leder nu fotbollsfemman.

Västboås har överraskat på många men man har ett homogent lag där kamratskap är ett nyckelord. I dag var det mycket kämpartag som gjorde att man kunde vända ett spelunderläge i första halvlek till en trepoängare. Som så ofta höll spelande tränaren i målet Johan Berg nollan.

– Men det var mest halvchanser, säger han som alltid blygsamt.

Hillerstorp hade i första halvlek flera klara målchanser men man var allt annat än vassa i avslutningarna.

– De var klart hetare än oss, säger Johan Berg.

Efter paus var det dock ett helt”annat” Västboås som anträdde gräsmattan. Nu fick man igång spelet och var bättre än hemmalaget.

1–0 kom efter hörna med Erik Olin som som målskytt.

Västboås bytte ut en del spelare och med fräscha man sprang man nästan sönder hemmaförsvaret. 2–0 kom också logits men kvarten kvar att spela:

– Ja, Martin ”Groggen” Strand gjorde 2–0 för oss på en otagbar frispark, säger tränaren.

Det blev till slut en trepoängare och det var starkt att vinna med tanke på den dåliga inledningen på matchen.

– En riktig lagseger, berömmer tränaren.

Extra plus till Erik Larsson och lagkaptenen Andreas Gustafsson.