Sport

VGIK höll undan – vann med 3–2

Sport Värnamo GIK hade 3–0 borta mot Nittorp men fick nöja sig med 3–2.

VGIK förlorade skotten i alla tre perioderna men man hade en suverän burväktare i Jakob Karlsson. Han tog allt fram till 54:e minuten då han fick släppa in ett mål i numerärt underläge och knappt tre minuter senare hände samma sak.

Jakob var en av matchvinnarna och ovanligt var att VGIK:s förstafemma gick mållös från rinken. Alexander Heiel och John Pamic blev båda bäst i protokollet med ett mål och en framspelning vardera. Det resterande målet gjordes av Emanuel Tedenby.

– Det är roligt att kunna vinna även när vi inte spelar så bra, noterar VGIK-tränaren Maths Carlgren.

Faktum var att hemmalaget närmast krossade gästerna de tio första minuterna:
– Det var som att killarna satt kvar i bussen förutom Jakob som då räddade oss, säger Maths Carlgren.

Strax efter två hemmautvisningar gör VGIK 1–0 och 2–0 kom även det i numerärt överläge.

Sett till spelet var det just då ett minst sagt förvånande resultat.

– Vi hade lite flyt, medger VGIK-tränaren.

Efter de två målen jämnades spelet ut och andraperioden blev jämn.

I tredje perioden inledde VGIK bra men sedan blev det oroligt när den första reduceringen kom.

Extra beröm givetvis till målvakten men även Alexander Heiel och Philip Jern var i fin form. Övriga måste nog visa lite bättre takter om VGIk ska tillhöra toppen. Så här långt har VGIK två vinster och en förlust och tar på freda emot Alvesta i klassiskt derby.