Sport

VGIK illa ute efter ny förlust

Sport Nu är chansen till kvalspel uppåt liten för Värnamo GIK efter en ny förlust.

Nittorp hemmavann med 3–1 (0–0, 1–1, 2–0). Chansen till kvalspel uppåt är nu inte stor och i stället får VGIK se till att hålla undan för Nittorp så att man slipper kvalspel nedåt.

32 sekunder in på andra perioden tog VGIK ledningen genom Kalle Berggren med Ted Nilsson som framspelare. Men trots många målchanser fick VGIK nöja sig med detta mål.

Kvitteringen kom 11.04 in på perioden och 7.09 in på sista perioden tog Nittorp ledningen. 3–1 kom i tom kasse efter 18.43 sedan VGIK chansat med en extra utespelare.

Trots förlusten svarade VGIK för en spelmässigt bra insats men ineffektiviteten är påfallande framför motståndarkassen. 38 skott på mål och bara en fullträff är inte bra.

VGIK hade spelövertag i stora delar av matchen men när Nittorp överraskande tog ledningen blev det motigt för VGIK.

– Nu måste vi kliva ut och visa att vi har ett klubbmärke på bröstet. Två segrar kan räcka till slutspel, säger VGIK-tränaren Maths Carlgren förhoppningsfullt.

Det är ärkerivalen Alvesta som väntar i Värnamo och sedan avslutas serien borta mot Nässjö.

Faktum är att om VGIK förlorar båda matcherna och Nittorp vinner båda sina återstående matcher ramlar VGIK ned i kvalserien för att hänga kvar i tvåan. Fast Osby är också med i detta drama.

– Vi vet förutsättningarna och jag tror på killarna, säger Maths.

I dag var han ganska nöjd med spelet men inte med resultatet. Han plussar lite extra grovjobbarna Victor Koppelo, Philip Eriksson och Fredrik Eriksson.

VGIK saknade i dag Trojaspelaren Alfred Andersson som i stället fick spela med Troja där han gjorde mål i kväll.

Skottstatistik Nittop-VGIK: 25–38 (14-9, 7–9, 4–10).