Sport

VGIK startar tjejlag

VGIK startar tjejlag

Sport Lördagen den 22 oktober blir en historisk dag för Värnamo GIK.

Då har föreningens nystartade tjejlag sin första träning. Initiativtagare till laget är Ninel Ivarsson som tillsammans med Värnamo GIK och ett antal ledare skapa förutsättningar för att laget ska komma igång med sin träning.

– Tjejverksamhet är något som föreningen diskuterat ett tag och när ett initiativ från föräldrar kom så var det inte mycket att tveka på, berättar föreningens ordförande Tommy Johansson.
– Vi ser detta som det första steget mot att föreningen i framtiden ska kunna erbjuda renodlad tjejverksamhet för tjejer olika åldrar, både träningstillfällen och matchspel, fortsätter han.

Laget kommer på isen att ledas av duon Anders och Adam Bergqvist och idag består laget av ett 10-tal tjejer i åldrarna 6–14 år. Första träningstillfället den 22 oktober är dock öppen för alla tjejer som är intresserade av att prova på ishockey.

– Vi vill ju ha så många tjejer som möjligt i laget, menar huvudtränare Anders Bergqvist som själv har en dotter i laget.
– Inledningsvis kommer vi bara att ställa krav på obligatorisk utrustning så som skridskor, hjälm med galler, halsskydd samt klubba, fortsätter han, men påpekar att det i förlängningen ska bli ”på riktigt” med full utrustning på isen.

Första träningstillfället sker lördagen den 22 oktober och därefter kör tjejerna en gång i veckan under hösten och vintern.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *