Sport

VGIK utan större chans mot Bäcken

Sport Topplaget Bäcken gav aldrig Värnamo GIK någon större chans utan vann med klara 4–2 (2–0, 1–1, 1–2).

I första perioden hade VGIK det riktigt tufft, vilket skotten 24–4 för Göteborgslaget är talande bevis. I sista perioden tryckte  VGIK dock hårt på men kom aldrig ifatt.

– Fast det var felskrivning – det var 14–4 i skott, påpekar VGIK-tränaren Anders Karlsson.

Han noterar samtidigt att hans killar verkade sitt kvar i bussen i första perioden, förutom målvakten Alexander Emanuelsson som räddade VGIK från ett större underläge.

Första VGIK-målet kom vid ställningen 3–0 och gjordes av Victor Koppelo. Hemmalaget hade då en man utvisad. Reducering till 2–4 kom med drygt sju minuter kvar genom Philip Jern.

– Vi hade tre frilägen när det stod 2–0, säger Anders Karlsson.

När det såg som mörkast ut bytte VGIK taktik. Satsade på en man vid motståndarnas blå linje och då blev det ytor eftersom hemmamarknad fick inrikta sig på att vakta denne kille. Detta passade VGIK bra som kom till den ena farligheten efter den andra

– I tredje perioden dominerade vi, berättar Anders.

Med tanke på den fina avslutningen av matchen ser han positivt på fortsättningen.

Förutom stor plus till målvakten rosar han också lite extra Kalle Berggren och målskyttarna.

Victor Koppelo blev illa tacklad av en hemmaspelare med  en minut kvar av matchen. Hemmaspelaren fick fem minuters utvisning men det hade inte så stor betydelse då det var så nära full tid.

VGIK får nu bita ihop för att på söndag försöka ta tre hemmapoäng mot Tibro.

– Vi spelar bra mot de bättre lagen, noterar Anders Karlsson.

Så låt sos tro på en välbehövlig hemmaseger. Att man som i dag torskade i fiskestaden Göteborg må vara lite väntat men ska VGIK lyfta sig i tabellen krävs lite trepoängare.