Sport

VIK nära poäng i Kalmar

VIK nära poäng i Kalmar

Sport Värnamo IK höll länge jämna steg borta mot Kalmarsund Ungdom som dock kunde dra ifrån och vinna med 6–5 (3–1, 0–1, 3–3).

Det stod 6–2 men på knappt två minuter i slutet Reducerade Fanny Haglund tre gånger. Hemmalaget kunde dock hålla undan till seger.

Fanny var riktigt het de sista fem minuterna då hon spelade i stort sett hela tiden. Efter sista reducering hade hon till och med ett fint läge att kvittera till 6–6.

– Hon var riktigt het, men på grund av för få backar fick hon spela back i två perioder. Hon har aldrig tidigare haft den positionen men gjorde det mycket bra, berömmer tränaren Mikael Ohlsson.

I tredje perioden gick VIK ned på tre backar i stället för fyra och Fanny fick vara i anfallet.

VIK hade många spelare sjuka eller upptagna av jobb och kom inte till start mer än med tio utspelade och en målvakt. B-laget spelade samtidigt hemma och det behövdes tjejer även där.

 

 

– Tyvärr gjorde Kalmar lite enkla mål men vi fick som så ofta slita för våra mål. Jag tycker ändå att oavgjort hade varit mest rättvist. Våra andraperiod och matchens tio sista minuter var våra tjejer mycket bra, säger Mikael Ohlsson.

Utöver Fanny Haglund märktes Elin Nilsson och Alma Ohlsson lite extra.

Nu väntar några dagar för VIK att slicka såren och försöka få ihop så ordinarie manskap det går för det är match på fredag men också på söndag.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *