Sport

WIK vann över IK Tord

Sport Waggeryds IK visade klass när man i kväll träningsvann över IK Tord med 3–2.

Jönköpingslaget spelar i trean mot elitfyran för WIK.

WIK-tränaren Torbjörn Isaksson berättar att det var säsongens så här långt bästa insats.
– Temapostarkt och bra spel från båda lagen och vi fick äran att vinna även om man inte får dra för höga växlar på resultat i en träningsmatch, säger Torbjörn.

Matchen som sådan var jämn men mot slutet var hemmaspelarna ganska trötta mot ett forcerande Tord.
– Alla våra killar kämpade storstilat, berömmer Torbjörn.

Efter 25 minuter tog WIK ledningen sedan Viktor Forsman spelat fram målskytten Robert Glavas. Fem minuter senare kom kvitteringen.

Efter 32 minuter var WIK åter i ledningen. Denna gång spelade Filip Lipovac fram Sebastian Andersson som gjorde 2–1.

Tio minuter in på andra halvlek tvingades WIK-målvakten Mikael Petersson att fälla en motståndare i straffområdet. På den efterföljande straffen kvitterade Tord till 2–2.

Segermålet kom med ungefär en kvart kvar av matchen. Sebastian Andersson spelade fram Joel Storck som löpte igenom och gjorde 3–2.

– Jag är jätteglad över den offensiva fotboll och att vi kunde spela jämnt med ett Tord som förra året var ett topplag i trean, påpekar WIK-tränaren.

Extra plus i dag till målvakten, hela fyrbackslinjen samt Viktor Forsman på mittfältet.

– En tuff match och en bra genomkörare, noterar Torbjörn Isaksson.

Båda lagen hade för övrigt i stort sett ordinarie manskap.