Taekwondo

Historisk SM-helg för Viper Taekwondo

Taekwondo Under helgen var det svensk mästerskap i taekwondo i Helsingborg. För Värnamoklubben Viper Taekwondo blev det två SM-medaljer.

I lördags ställde Viper Taekwondo upp i SM för första gången. Fyra tävlande tjejer resulterade i två brons för klubben. Linea Sjödal Lorenz i Kadett -59 kg & Amelie Gerbino i Junior -49 kg. Novalie Gustavsson Minior – 38 kg och Amy Tran Junior – 55 kg kom precis utanför pallen.
– En otrolig prestation med tanke på att dessa fyra tjejer har väldigt lite erfarenhet av att tävla på elitnivå. Det kommer bli ett sant nöje att följa utvecklingen på dessa grymma fajters, säger Pierre Dahlqvist som är ledare i klubben, i ett pressmeddelande.

På söndagen avgjordes Kronan Cup och av 23 tävlande kammade man hem 15 medaljer fördelat på fyra guld, fem silver och sex brons. Det innebar att Vipers blev näst bästa klubb.

Tävlingarna i Helsingborg markerade säsongsslutet för denna gång. 168 medaljer i de olika tävlingarna landade in på klubbens konto.
– Frågan är om vi kan spräcka 200-gränsen nästa år, säger Pierre Dahlqvist.

Pierre Dahlqvist i mitten fick ta emot pokalen för Vipers andraplats. Pressbild  [1/3]

Linea Sjödal Lorentz, coachen Pierre Dahlqvist och Amelie Gerbino firar SM-bronsen  [2/3]

Anwar Mohammed blev utsedd till bäste fighter under helgen. Med på bilden är tränaren Cornelia Dahlqvist  [3/3]