Volleyboll

Äntligen VV-seger

Volleyboll Efter en längre tids matchande utan segrar lossnade det för Värnamo Volley när Iksu, Umeå kom på besök till Sporthallen för match elitserien för damer. Uppdaterat.

Arkivbild

3–1 (25–12, 25–19, 23–25, 25–23) skrevs segersiffrorna till.

– Det var onekligen skönt med en trepoängare. Den behövde vi och genom vinsten fick vi kontakt med en grupp lag framför oss i tabellen, säger Jessica Sandberg, tränare i Värnamo.

VV var förkrossande överlägset i de två första seten. Bland annat tog man en svit med 15 raka poäng under suveränt servande av Andrea Johansson. Man avslutade första set med att gå från 14-12 till 25-12 och inledde andra set med fem raka bollar. Därmed hade man också tagit grepp om andra setet.

Tydligen gick det för lätt. För resten av matchen bjöd verkligen Iksu upp till match. 20–21 var det närmaste man kom i tredje set. Och i fjärde set såg det illa ut. Underläge med 2–7 och trots att man vände till 20–18 tappade man på nytt till 22–23. Men man tog sig samman och med tre raka bollar säkrade man setet och matchen.

–  Iksu vakande till medan vi började slappna av för mycket, säger Jessica. Vi lyckades som väl ändå knyta till säcken…

Andrea Johansson var lagets mest framträdande med ett gediget spel och förutom sina åtta poäng låg hon bakom det mesta. Även plus till Ebba Ekblad. Amanda Samuelsson fick gå in och ta ett stort ansvar med första hela matchen och gjorde det på ett utmärkt sätt.

Poäng Värnamo: Saga Nilsson 19, Ebba Ekdahl 18, Maja Jonsson 16, Andrea Johansson 8, Amanda Samuelsson 7, Ella Sandberg 6.

Bästa poängplockare i Iksu var Ida Georgsson 18.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *