Volleyboll

Förlorade borta mot Sollentuna

Volleyboll Trots vinst i första set förlorade Värnamo Volley borta mot Sollentuna med 3–1 i set (24–26, 25–22, 25—16, 25–15).

Arkivbild från tidigare säsong.

Sollentuna tog kommandot i första set, men Värnamo kom tillbaka och lagen följdes åt. Till slut tog Värnamo hem tre raka bollar och vann setet med två poängs marginal.

Andrasetet inleddes på samma sätt som första: Sollentuna tog kommandot och Värnamo kom tillbaka. Lagen följdes åt, men den här gången var Sollentuna strået vassare och kvitterade matchen.

I tredje set gick Sollentuna snabbt upp till en 11–6-ledning. Värnamo lyckades krypa närmare fram till 15–10, men tre raka bollar i hemmalagets favör satte tonen. Sollentuna kammade hem det tredje setet med 25–16.

I det fjärde setet tog Sollentuna en snabb 4–0-ledning. Lagen följdes åt fram till 9–8, sedan gick Sollentuna ifrån och setet avslutades med 25–15. Ett resultat som innebar att hemmalaget vann matchen med totalt 3–1 i set.

– Den här matchen var ett fall framåt för oss. Vi (Värnamo och Sollentuna) är ganska likvärdiga som lag. De spelade ett bra försvarsspel mot oss. Det var lite tråkigt att vi inte kunde knipa andra set, men det går fort i volleyboll. Förra gången vann vi och den här gången dem, så det är väl ett rättvist resultat i slutändan, säger tränaren Jessica Sandberg.

Vanessa Paukovic utsågs till matchens spelare och får extra beröm för sin insats.