Volleyboll

Värnamos volleybolldamer klara för slutspel

Volleyboll Värnamos volleybolldamer tog sin första seger efter årsskiftet då Lindesberg besegrades med 3–1, ett resultat som betyder att laget redan nu är klart för slutspel.

[15/15]

– Det har varit jobbigt ett tag, vi har haft covid i laget och skador på nyckelspelare. Så det var en skön seger. Men nu är vi klara för slutspel, säger Jessica Sandberg, tränare i Värnamo Volley, som kan konstatera att det efter dagens resultat i Elitserien är klart att laget kommer att vara bland de åtta främsta.

Men segern mot Lindesberg satt långt inne, hemmalaget Värnamo var stundtals hårt pressat.
– Lindesberg ligger visserligen näst sist i Elitserien men är ett jobbigt lag att möta, konstaterar Jessica Sandberg.
Till en början såg det dock ut att bli en tämligen enkel match. Hemmalaget öppnade första set inspirerat och skaffade sig direkt en klar ledning. I slutet av setet lyckades dock gästerna närma sig och när setet var över skiljde det till slut bara tre poäng till Värnamos fördel, 25–22.

Andra set var jämnt redan från början och lagen följdes åt i protokollet. Avslutningen blev rafflande där Lindesberg till slut kunde dra ifrån och vinna med 26–24 och kvittera matchen till 1–1 i set.
Tredje set blev också det spelmässigt jämnt, men där gästandes Lindesberg i mitten av setet skaffade sig ett övertag. Vid ställningen 11–16 såg det riktigt illa ut för hemmalaget. Men Värnamo kunde vända underläget, vinna setet med 23–18 och gå till ledning med 2–1.

– Lindesberg är duktiga i försvarsspelet, det var det som ställde till det för oss i tredje set. Men vi lyckades vända setet efter en rad fina servar, berättar Jessica Sandberg som där vill ge extra beröm till storspelande Saga Nilsson.
Det övertaget släppte sedan hemmalaget aldrig ifrån sig. I fjärde set tog Värnamo kommandot direkt och var i ledning från början till slut. Det blev setseger med 25–20 och därmed matchvinst med 3–1.

Det återstår en rad seriematcher innan slutspelet drar igång. Kommande helg åker Värnamolaget till Norrland för att möta IKSU i Umeå.

Text: Olle Assarsson