Avlidna

Till minne av Roland Wilsson

Avlidna

Roland Wilsson

En sann make, far, morfar, farfar och en medmänniska har fått lämna det jordiska. Roland Wilsson, född 1942, Skillingaryd, somnade in under söndagen tillsammans med sina nära och kära.

Med Roland försvinner en del av min uppväxt och Skillingaryds historia. Roland gick i skola i Åker, eller som många elever där alltid sade, Åkers universitet. Mina första minnen av honom var för närmare 50 år sedan då han bodde på den klassiska adressen Sturegatan 8 i Skillingaryd då han körde långtradare till Finland. Var ganska imponerande för en liten grabb att beskåda en ”stor” långtradare på gatan. Minns även Roland som caterpiller- och grävmaskinsförare, en person som man som liten grabb såg upp till.

Mitt största, ljusaste och starkaste minne av Roland är från april 2003. Jag jobbade på Skillingaryds Träförädling, tomten mitt emot Roland och Ann-Maries välskötta hem på Fabriksgatan. Min chef Stefan Hamlin blev allvarligt sjuk och jag fick sköta företaget mer eller mindre dag och natt. En lördagseftermiddag körde jag runt i trucken och letade efter rätt virkespaket. Jag hade jobbat i många timmar under veckan och rätt som det var stod Roland och stoppade mej och trucken.

– Nu har du kört och jobbat tillräckligt länge Linus, var Rolands ord. Gå hem och vila. Jag tar över.

Roland visade sin proffsighet, kollade oljan och liknande, jag gav korta instruktioner och han fixade allt medan jag kunde gå hem och ta en välbehövlig vila. Därefter kom Roland in varje dag, peppade mej, ställde upp och körde truck och liknande, helt utan ekonomisk vinning utan för att hjälpa mej och Stefan. Något jag aldrig glömmer.

Barn och barnbarn betydde det mesta för Roland. Han ställde alltid upp följde dem i idrotten på Movalla idrottsplats och körsång i Skillingaryds församling.

Givetvis går tankarna i första hand till makan Ann-Marie, barnen Sofia, Carina och Fredrik med respektive och de sju barnbarnen som har mist en mycket kär familjemedlem. Men vi är många andra i Skillingaryd med omnejd som har mist en kär och pålitlig vän. Rolands minne lever.

Linus Persson

Fotnot:
Läs om Roland som caterpillarförare i Skillingaryd.nu 29/12 2017. Länk här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *