Debatt

Debattinlägg om ”nya” välfärden

Debatt Kari Parman, stridbar socialdemokratisk företrädare från Gnosjö har skickat in ett debattinlägg där han funderar kring saker som rättvisa och social trygghet.

Kari Parman, socialdemokrat från Gnosjö har skickat in ett debattinlägg som vi publicerar här

”Det gör ont att se hur Sverige förändras steg för steg.
Hur rättvisan och den sociala tryggheten ersättas av marknaden.

Vad är det som gör att alla jobbskatteavdrag, avdrag för Rut och Rot, borttagen fastighetsskatt, slopad värnskatt, arvsskatt, och förmögenhetsskatt jämte lägre kapitalbeskattning anses vara så bra och lösningen på Sveriges problem?

Varför bryr man sig föga om skattefusk samtidigt som man med alla tillgängliga medel bekämpar bidragsfusk? Varför krävs det inte att någon ta ansvar när bankerna, under förevändning att man hamnat i trubbel, tömmer statskassan? Istället läggs det resurser på att slå till mot EU migranter och förbjuda tiggeri.

Hur kommer det sig att regioner, myndigheter och organisationer centraliseras med hänvisning till att effektiviteten ökar samtidigt som själva vården fragmenteras i allt mindre, ofta privat ägda enheter, och vårdtagarna bollas runt i ett virrvarr där ingen har ett samlat ansvar för patienten. Hur kommer det sig att Sverige är det enda landet i världen där man inte sätter stopp för skattefinansierade vinstdrivande privatägda företag trots att en klar majoritet av de svenska skattebetalarna vill det?

Varför tillåter man privatägda skattefinansierade vinstdrivande skolor på religiös grund och fejkade betyg? Skolor som sorterar elever utifrån etnicitet och socioekonomisk bakgrund. Varför blundar man för klimatproblemen men angriper budbäraren? Varför hånar man och försöker misskreditera Grete Thunberg istället för att ta sig an klimatet när nästan samtliga klimatforskare anser att mänskligheten orsakat klimatförändringarna.

Varför talar man sig varma för hämnd i form av skärpta straff istället för att satsa på förebyggande sociala insatser? Varför lanseras enkla lösningar på komplicerade problem, ”ta bort, avveckla, utvisa och avreglera följt av hårdare straff” har blivit en mantra som tas till för att lugna massorna men tyvärr fungerar sällan enkla lösningar på komplicerade problem. Parallellt så skär man ner på offentlig verksamhet. Verksamhet som har betydelse för jämställdhet.

Man försämrar anställningstryggheten, begränsar strejkrätten och säljer ut allt som vi ägt tillsammans. Elever och patienter blir till kunder. Välfärden görs om till en marknad där vinst går före invånarnas väl. Ekonomin tillåts korrumpera alla andra världen när girigheten blivit ledstjärnan. Ondskan finns och den heter ”New Public Management”

Kari Parman (S) Gnosjö

Taggar

Dela


3 reaktioner på Debattinlägg om ”nya” välfärden

Till en annan ”gubbe”
När man vill förminska någon tar man till orden ILLVILJA och OKUNSKAP vilket är fult gjort.
Jag antar att denna gubbe är empatilös när så många får lida i vårt samhälle.
Har man en foliehatt på sig så tränger ingen information igenom.
Eller får man inte kritisera en sosse !!
Önskar en trevlig valborg.

Kari använder ordet varför flitigt och det verkar som han inte ser hur vårt hur vårt land krackelerar.
Varför skall pensionärerna standard försämras
Varför har vi så många fattigpensionärer i dag, när miljarder spenderas på andra länders medborgare
Varför rånas barn i dag
Varför får flickor och kvinnor sina liv förstörda i dag
Varför mördas det så många i vårt land i dag
Varför vågar inte våra medborgare vistas ute i dag som man kunde förr
Varför går vissa kommuner på knäna ekonomiskt i dag ( bl.a. Filipstad m.m. )
Varför räcker inte våra skatter när vi betalar värdens högsta skatter i dag
Det finns så många ”VARFÖR” i vårt land
Det sista varför är.
Varför vägrar våra politiker att se dom här problemen som dom har orsakat.
Annars önskar jag dig ett VARFÖR.
När du tar upp GRETA THUNBERG kan jag bara säga att det går inte att föra en diskussion i dag när det gäller klimatet för har du en annan åsikt, blir du stämplad som klimatförnekare.

Att somliga är okunniga och dåligt pålästa vad det gäller hur samhället fungerar och varifrån välfärden angrips är bara att beklaga.

Men att av illvilja eller i okunskap utan bevis göra en rad påståenden är skrämmande och bevisar att vi bör oroa oss för vilken människosyn och empatilöshet somliga sprider ut i vårtsamhälle.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *