Debatt

Vill ha omstart för S

Debatt Här kommer en insändare från den partipolitiskt obundne Kari Parman.

Socialdemokraterna Gnosjö behöver en ny start med styrka och integritet vid styret. Det klena valresultatet öppnar för en rejäl förnyelse om man måste förnya såväl politik som organisation. Cirkusen och inre strider kring oppositionsrådskandidatvalet måste förpassas till historien.

Det är dock ingen avundsvärd uppgift Socialdemokraternas valberedning i Gnosjö har framför sig nu när en ny kandidat till oppositionsråd åter igen ska vaskas fram. För bara några månader sedan valde Socialdemokraterna bland tre kandidater Kari Parman, Camilla Karlsson och Fredrik Francke. Medlemsmötet visade med all önskvärd tydlighet att man inte hade förtroende för de två förstnämnda kandidaterna när man med överväldigade majoritet valde Francke till partiets oppositionsrådskandidat.

Karlsson blev inte heller vald till ordförande för Gnosjö arbetarekommun, trots att hon föreslogs av valberedningen valde årsmötet i mitten på mars att välja en annan kandidat, vilket visar fortsatt brist på förtroende för henne men också att valberedningen inte lyckats spegla medlemmarnas vilja.

Parman och Karlsson tog konsekvenserna av bristen på förtroende och valde att avgå från styrelsen för Gnosjö arbetarekommun efter årsmötet och Parman lämnade även sitt medlemskap i Socialdemokraterna i början på maj månad eftersom han ansåg att partiets företrädare helt tappat förmågan att driva politik i kommunen.

Nu är det en överlevnadsfråga för Gnosjö AK med en tydlig demokratisk urvalsprocess, att alla medlemmar engagerar sig och deltar i urvalsprocessen, nominerar kandidater och röstar på medlemsmötet för att undvika svågerpolitik. Ska S i Gnosjö kunna resa sig och återfå förtroende bland väljare och kommuninvånare måste partiet nu hitta en trovärdig kandidat till posten som oppositionsråd. En driven person med politisk integritet, en person som under de kommande dryga tre åren har förmågan att leda ett renodlat fristående oppositionsparti. Sakpolitiskt utveckling tillsammans med tydligare kommunikation kring partiets egen politik måste vara viktiga prioriteringar.

Det duger inte att välja andra- eller tredjehandskandidater i brist på annat. Gör man det så kan man lika gärna lägga ner verksamheten för då kommer partiet lokalt helt tappa det redan sargade förtroendet hos allmänheten.

Kari Parman
Partipolitiskt obunden
Gnosjö

Kari Parman

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *