Nyheter

Elitfönster varslar 165

Nyheter Hög inflation, fortsatt stigande räntor och oro i omvärlden gör att förutsättningarna på bostadsmarknaden, framförallt inom nybyggnation, har kraftigt försämrats

Så sent som förra veckan konstaterade SCB att nybyggnationen har halverats under första kvartalet 2023 och Byggföretagen menar att ”bostadsbyggandet inte har varit så här lågt på ett decennium”. Detta marknadsläge har resulterat i minskad orderingång för Elitfönster. För att anpassa verksamheten har bolaget därför idag varslat 165 medarbetare om uppsägning.

Den minskade orderingången i kombination med att den förväntande säsongsökningen har uteblivit är orsaken till beslutet om varsel. Elitfönster har under förmiddagen idag informerat internt om att 165 medarbetare varslas om uppsägning. Varslet gäller 125 kollektivanställda och 40 tjänstemän och omfattar medarbetare i Vetlanda, Lenhovda och Växjö.

 Det här är ett oerhört tråkigt besked att behöva lämna. Men som marknaden ser ut just nu måste vi anpassa vår verksamhet för att kunna vara hållbara och lönsamma över tid. Vi är väldigt måna om att tillsammans med våra fackliga representanter hitta bra lösningar på övertaligheten, säger Jonas Hernborg VD på Elitfönster.

Förhandlingar med fackliga parter kommer att inledas snarast.

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *