Nyheter

Strand (S) har fått gehör

Nyheter Riksdagsledamoten Thomas Strand (S) har flera gånger motionerat om vikten av att ge föräldrar stöd för att kunna vara mer delaktig i sina barns lärande. Nu har det blivit regeringens politik.

I budgeten föreslår den socialdemokratiska ledda regeringen stöd till insatser för att fler föräldrar ska kunna hjälpa sina barn med exempelvis läxor.

För att ytterligare minska familjebakgrundens påverkan på elevernas förutsättningar att klara skolarbetet vill den socialdemokratiskt ledda regeringen underlätta föräldrars delaktighet i lärandet. Regeringen föreslår därför studieförbundsinsatser inriktade på föräldrars delaktighet i lärandet som en del i höstens budget.

– Jag tar emot regeringens besked med glädje. Det här är något jag har motionerat om flera gånger under min tid i riksdagen och det känns bra att det nu blir regeringens politik. Framförallt är det här en jämlikhetsinsats. Oavsett vilken egen utbildning man har som förälder ska man få en chans att kunna stötta sitt barn i skolarbetet, säger riksdagsledamoten Thomas Strand från Jönköpings län som så sent som riksdagsåret 2014-2015 skrev en motion i frågan.

– Som ordförande för ABF i Jönköpings län ser jag värdet av att studieförbunden, som arbetar med folkbildningens pedagogik och når ut brett i samhället, kan vara med och stärka svensk skola. Det handlar om samverkan, och hur hela samhället kan hjälpas åt att lyfta kunskapsresultateten i svensk skola, säger Thomas Strand.

Dela