Regionen

Två nya chefer klara för kulturen i Jönköpings län

Regionen Nu är det klart att Jönköpings län får två nya chefer till länets kulturliv. Ulrika Josefsson blir verksamhetschef för Smålands Musik och Teater och Magnus Jonsson blir kulturutvecklingschef inom Region Jönköpings län.

Ulrika Josefsson blir verksamhetschef för Smålands Musik och Teater och Magnus Jonsson blir kulturutvecklingschef inom Region Jönköpings län. Foto: Pressbilder

– Jag är jätteglad att kunna hälsa Magnus och Ulrika välkomna till sina nya roller inom Region Jönköpings län, säger Karin Hermansson, regional utvecklingsdirektör. Vi har haft en period med tillförordnade chefer och det har fungerat väl, men det blir en annan stabilitet nu när båda tjänsterna är tillsatta permanent.

Erfarna kulturchefer

Varken Ulrika Josefsson eller Magnus Jonsson är dock nya som chefer inom länets kulturliv. Ulrika Josefsson har varit tillförordnade verksamhetschef för Smålands Musik och Teater sedan december 2019, dessförinnan var hon marknadschef för samma verksamhet. Nu ska hon fortsätta utveckla verksamheten och driva scenkonstens roll i samhällsutvecklingen.

– Det ska bli väldigt kul att tillsammans med mina kollegor arbeta vidare med att spela en viktig roll i och för Jönköpings län, säger Ulrika Josefsson. Jag lovar att vi ska göra allt för att bli ännu mer relevanta för både ung och gammal publik

Magnus Jonsson har varit kulturchef i Gislaveds kommun i 25 år och är väl förtrogen med det mesta i länets kulturliv. Nu blir han chef för sektionen för kulturutveckling inom Region Jönköpings län, som arbetar strategiskt för att stödja länets aktörer och utvecklingen inom bild och form, gestaltning, dans, film, hemslöjd, regionbibliotek, litteratur och yttrandefrihet.

– Jag ser fram emot att kunna bidra till utvecklingen av kulturen i hela Jönköpings län, säger Magnus Jonsson.

Grundlig rekryteringsprocess

Karin Hermansson tycker att rekryteringsprocessen har fungerat bra till båda tjänsterna.

– Vi har haft en gedigen och grundlig rekryteringsprocess i dialog med fackliga representanter och medarbetare och det har varit väldigt positivt. Det gör också att det känns väldigt bra med valet av de här båda kandidaterna och jag ser mycket fram emot att arbeta med dom båda till hösten, säger Karin Hermansson.

Källa: Pressmeddelande från Region Jönköpings län

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *