Nyheter

100 miljoner till ny skola

Nyheter Mellanstadiedelen vid Hjortsjöskolan i Vaggeryd stängdes akut förra våren. Nu syns pengarna avsatta i investeringsplanen 

Arkivbild

Politikerna presenterade strategiska plan- och budget vid senaste kommunstyrelsen. 

– Vi planerar 100 miljoner kronor för nya mellanstadiet i Vaggeryd. Det är ett av de större projekten som har sin tyngdpunkt kommande mandatperiod, menar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Skolans yta planeras i dagsläget att vara 2 500 kvadratmeter och startbesked lämnas av kommunstyrelsen. 

Kenth Williamsson (S);
– Vi gillar inte att det står exakt hur stor den ska vara i våra handlingar. Pengarna är vi överens om, menar Kenth Williamsson. 

Totalt omfattar skolpengen 100 miljoner och är fördelade på 3,5 miljon kronor under 2022, 25 miljoner år 2023, 50 miljoner kronor år 2024 och 25 miljoner kronor under 2025. 

Fotnot: Inget rivningslov har ännu inte nått miljö- och byggnämnden på nuvarande byggnad. Under miljö- och byggnämndens senaste sammanträde godkändes två nya klassrum som paviljong på parkeringsplats, dock är bygglovet tidsbegränsat till september 2025. Då måste nya mellanstadiet vara inflyttningsklart. 

Fotnot: Fram till år 2026 kommer kommunen att satsa 33 miljoner på förskolans verksamhet och 120 miljoner på grundskolans verksamhet. 

Taggar

Dela


Läs mer

Hjortsjöskolan: Fler klassrum och 70 miljoner extra

2 reaktioner på 100 miljoner till ny skola

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *