Nyheter

42 lägenheter byggs i Vaggeryd

Nyheter Vid kommunstyrelsens arbetsutskotts senaste sammanträde gjordes något nytt. Beslut om markanvisning. Många bra förslag kom in men politikerna fastnade för en aktör.

Under hösten har kommunen bjudit in bostadsexploatörer till markanvisning på Götarps hage i Vaggeryd för att bebygga området med ytterligare bostäder. Åtta olika intresseanmälningar har inkommit, vilka kommunstyrelsens arbetsutskott hade att ta ställning till vid senaste sammanträdet.

Categi kontaktades som var ett av företagen som skickat in intresseanmälan för att bygga vid Götarps hage. En fördjupad presentation gjordes under senaste sammanträdet.

– Vi tilldelar Categi markanvisning på Götarps hage med fastighetsbeteckningarna Trillan 1 och Schäsen 1. Det är ett fantastiskt spännande bostadsprojekt med 42 lägenheter där både bostadsrätt och hyresrätter byggs i ett väldigt tilltalande och hållbart sätt, kommenterar Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Arkivbild från i höstas. Det blir 42 lägenheter här

Taggar

Dela


6 reaktioner på 42 lägenheter byggs i Vaggeryd

Instämmer med Stefan. Hur ofta läsar man inte på Skillingaryd. Nu att det byggs i Vaggeryd och detta trots att det nya lagret som byggs i Skillingaryd har sagt att det blir 400-500 nya jobb i Skillingaryd och ändå så byggs det bara i Vaggeryd.

Bedrövligt är bara förnamnet. I Vaggeryd ser politiken bara möjligheter men i Skillingaryd ser de bara hinder när det gäller byggnation.
De kanske kan ge de övriga sju bostadsexploatörerna markanvisning i Skillingaryd för nybyggnation.

Vilken trevlig nyhet!

Men som vanligt, glöm inte bort våra skolor. Utan vettiga skolor kommer inflyttningstakten inte att hålla i sig

Läste att det finns en ledig lägenhet i Skillingaryd, varför byggs det inte på Krahners gamla fabrikstomt? Var det mer spännande att fixa till fasaden med plattor..för att slippa bygga att se eländet… Bedrövligt.

Inte alltid jag håller med Lasse men får göra ett undantag. 😉
Gamla byggnader som tjänat ut för länge sedan men något av det bästa Läget i kommunen.
Nya plattor på väggarna.
Snacka om att sminka grisen.
Stenkast från skola och idrottshallar.
Tre stenkast till centrum och station.
Visa vilja.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *