Nyheter

”Alla ska inte vara med och betala”

Nyheter Motionen från Atcha Adinda (L) om möjligheten till wifi i kommunens särskilda boendeformer har nu åter varit på socialnämndens bord för ett ja eller nej och det blev något mitt i mellan.

Motionen inlämnades snart för ett år sedan och har tidigare varit på socialnämndens dagordning där beslutet blev att avslå motionen. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade dock i augusti att återremittera ärendet till socialnämnden igen för att undersöka hur man kan säkerställa Wifi i kommunens äldreboende.

Under senaste nämndmötet säger man nu ”Nja” och ska utreda vidare.

– Vi beslutade om att kommunens boende ska ha nätåtkomst, men inte fritt nätverk. Åtgärder får inte innebära några generella kostnader, menar Ann-Katrin Löfstedt (M) ordförande i socialnämnden.

– Kostnaden för fri nätåtkomst riskerar att hamna ovanpå hyran och vi vill inte att alla ska få höjd hyra då det är bara ett fåtal nätanvändare. Vi tror att det kommer att se annorlunda ut om några år, men just nu är det ett fåtal boende, så vi vill att det ska vara nätåtkomst, men inte fritt, säger Peter Fransson (S) vice ordförande i socialnämnden.

Motionens utredning fortskrider således med kontakt med både fastighetsavdelningen och IT-enheten.

Taggar

Dela


Läs mer

När utbrytarkungen slog till i Vaggeryd

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *