Nyheter

Annika: Vi skapar en bättre mental hälsa

Nyheter Under fredagsmorgonen var det dags för Näringslivsfrukost och platsen för mackorna och kaffet var hos Annika Strand på Träningsmagasinet. 

Annika Strand berättar om sin resa till vad det är i dag

Annika, som funderat hela natten på hur hon ska förklara Träningsmagasinet på 15 minuter för kommunens företagare, berättar att det varit en krokig resa men med ett mål. Att skapa ett gym. 

– Vi har otrolig fantastisk gemenskap här och det är svårt att sätta ord på. Det här är min dröm och mitt mål. Jag har alltid gillat att ha mål i livet och för 10-15 år sedan väcktes ”gymmålet” i mitt huvudet. Vägen hit har varit lite krokig. 

– Jag tänkte använda orden som glädje, tro på sig själv, framtid. När jag såg ni kom så tänkte jag power, självkänsla och att man ska tro på sig själv. Vi som tränar här skapar mer självförtroende och power. Vi skapar gladare människor och vi jobbar med våra medlemmar som har ett mål. 

Vad är skillnaden på ett vanligt gym och Träningsmagasinet?

– Ja, vi är ett gym med en hälsoglob. Vi vill att våra medlemmar ska slita på våra saker, sitta och dricka kaffe i vår lounge, man ska träffa andra. Vi som jobbar här sår små fröer som börjar växa. Idag efter 2,5 år är jag 100 procent säker på att vi,  redan i dag, räddat några liv. Jag vet att vi, redan i dag, undvikit ett antal sjukskrivningar. Vi vet redan idag har vi skapat en bättre mental hälsa som gjort att en del människor inte behövt att sjukskriva sig. Vi vet också att människor som har ont i kroppen, som kanske inte trott att man klarat av att göra visa saker, gör det. Det är det vi i Träningsmagasinet gör, berättar Annika Strand. 

Här finns artikeln om Träningsmagasinets invigning

Frukostmötesdeltagarna lyssnade

Taggar

Dela


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *