Nyheter

Ännu inget bygglov för skola

Nyheter Ärendet om Sörgårdsskolans byggnation fanns uppe på miljö- och byggnämndens senaste sammanträde. Nu lämnas ärendet tillbaka till grannförvaltningen för tredje gången.

Nybyggnationskarta hade inte inkommit till nämndens möte och för tredje gången lämnar således  miljö- och byggnämnden tillbaka handlingarna till barn- och utbildningsförvaltningen gällande bygglov av den nya skolan i Skillingaryd, Sörgårdsskolan.

– Vi strök ärendet. Allt är inte inlämnat ännu, kommenterar Peter Sjöberg (M) ordförande i miljö- och byggnämnden.

Det har varit många turer kring Sörgårdsskolan. Från artikeln här som publicerades i augusti förra året skulle skolan nästintill varit klar vid den här tidpunkten. Budgeten var satt till 27 miljoner. Sedan kom investeringsstoppet i oktober och planeringen stoppades. Vid kommunfullmäktige i våras togs beslut att skolan ska byggas och budgeten för denna ska vara 45 miljoner kronor. För en månad sedan vann Gärahov upphandlingen på nya skolan.

Nu är det bara ett bygglov som saknas…

Taggar

Dela


3 reaktioner på Ännu inget bygglov för skola

JK – Skillnaden ligger i att den högre siffran är enligt den nya rutinen ska budgeten vara ”allt inkluderat” för att undvika de budgetöverskridande som varit legio i kommunen under alla år. Det blir en väldig skillnad det.
Men avvakta du, sista ordet om kostnader är inte sagt ännu, nu när överklagandena på upphandlingen börjar droppa in.

Det vore ju klädsamt om någon ansvarig träder fram och talar om hur kostnaden kan stiga från 27 miljoner till 45 miljoner på 15 månader.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *