Nyheter

Anonymt klagomål: Ovårdad tomt måste städas upp

Nyheter Sedan 2008 har ärendet varit aktuellt gällande en ovårdad tomt i Hok. Nu har politikerna i miljö- och byggnämnden sagt ifrån: städa upp eller få vite.

Arkivfoto från bilkyrkogården i Kyrkö Mosse

Fastighetsägaren har haft ögonen på sig under en längre tid efter att ett anonymt klagomål inkommit till kommunen. På fastigheten finns bland annat en gammal frys och spis på en släpkärra, järnskrot, sönderslagna bilar, gasbehållare, mopeder samt övrig skräp som ligger utspritt över fastigheten i Hok. 

Under hösten förra året besökte miljö- och byggförvaltningen aktuella fastigheten och konstaterar att densamma är ovårdad. Enligt plan- och bygglagen ska en tomt hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall och betydande olägenheter för omgivning och trafiken begränsas. Förvaltningen uppmanar fastighetsägaren att se över problematiken med allt som medför olägenheter för närboende.

Förvaltningen anser även att nuvarande skick strider mot lagstiftningen och brev har skickats ett flertal tillfällen till fastighetsägaren utan respons. Delgivning via rekommenderat brev har gjorts men hämtades aldrig ut, så förslaget till beslut är kommunicerad via ordningsmakten. Eftersom inget har hänt på fastigheten kom ärendet upp på politikernas bord i tisdags. 

– Senast den 27 maj ska fastigheten vara städad. Om inte kommer ett vite på 10 000 kronor per månad föreläggas, säger Peter Sjöberg (M), ordförande i miljö- och byggnämnden. 

Magnus Dauhn (S), vice ordförande i nämnden, kommenterar att ärendet har varit aktuellt sedan 2008… 

Taggar

Dela


Läs mer

Fem år gammalt ärende: Städa upp inom en månad

1 reaktion på Anonymt klagomål: Ovårdad tomt måste städas upp

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *