Nyheter

Fem år gammalt ärende: Städa upp inom en månad

Nyheter Vite om 10 000 kronor i månaden riskerar fastighetsägaren i Hok om inte fastigheten är städad senast 18 april

Arkivbild

Fastighetsägaren har haft ögonen på sig under en längre tid efter att ett anonymt klagomål inkommit till kommunen för fem år sedan. På fastigheten finns bland annat en gammal frys och spis på en släpkärra, järnskrot, sönderslagna bilar, gasbehållare, mopeder samt övrig skräp som ligger utspritt över fastigheten i Hok. 

Enligt plan- och bygglagen ska en tomt hållas i vårdat skick och skötas så att risken för olycksfall och betydande olägenheter för omgivning och trafiken begränsas.

För ett år sedan sa tidigare ordförande i miljö- och byggnämnden att fastighetsägaren fick fram till 27 maj på sig att städa upp, annars riskeras vite. Förvaltningen såg en förbättring på tomten och gav fastighetsägaren sommaren på sig att städa upp. Under hösten fick fastighetsägaren ny information om att denne måste städa upp, annars delas vite ut.

Fastigheten har varit en följetong för politikerna och nu sätter Magnus Dauhn (S) ned foten:

– Nu är vi tvungna att sätta ett datum. Senast 18 april 2023 ska det vara städat på tomten. Om inte så kommer ett vite om 10 000 kronor i månaden att tilldelas fastighetsägaren.

Vad går dessa vitespengar till?

– Pengarna går till staten, säger förvaltningschef Thomas Andersson. 

Det som ska tas bort från fastigheten innan den 18 april är mopeder, sönderslagna bilen, metallskroten och alla lösa föremål som ligger utspritt.

Taggar

Dela


Läs mer

Anonymt klagomål: Ovårdad tomt måste städas upp
Får betala vite för ovårdad tomt i Hok

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *