Nyheter

Återremiss för att förbättra trafiksituationen

Nyheter För ett år sedan lämnade SD in en motion till kommunfullmäktige där man önskade se över trafiksituationen i Vaggeryd. Nu blev det ny återremiss från kommunstyrelsen…

Arkivfoto

Motionen om hur man kan göra Vaggeryds centrum trafiksäkrare har vandrat i omgångar bland kommunens politiker.

I oktober föreslog tekniska nämnden avslag då medel saknades samtidigt som man tyckte att motionen är bra när det gäller det fortsatta arbetet med centrumutvecklingen.

I februari ville kommunstyrelsen att tekniska nämnden skulle återkomma med kalkyl och förutsättningar för åtgärderna. När kompletteringarna inkom från tekniska nämnden var beskedet till kommunstyrelsen att kostnaden skulle hamna på 1,8 miljoner kronor för gångfartsområdet på avsnitt mellan Stationsgatan och Karlavägen.

I april månad föreslog kommunstyrelsens arbetsutskott att avslå motionen då investeringsmedel saknas. Men nu blir det en ny vända till tekniska nämnden.

– Efter mycket om och men blir det en ny återremiss om motionen som (SD) har lagt. Tekniska nämnden tyckte den var bra men stor kostnad. Vi skickar tillbaka motionen igen till tekniska, säger Gert Jonsson (M) ordförande i kommunstyrelsen.

Kenth Williamsson (S) menar att det går att tolka motionen på olika sätt och det finns inga ”enkla” att-satser.

– Svårt att veta exakt vad motionen innebär. Vi är själva för att gångtrafiken ska bli säkrare för de som passerar Storgatan. Tekniska nämnden skriver dessutom att det vore bra att hantera det här tillsammans med tågövergången. Det blev återremiss och det var ingen som sa emot. Däremot var det ett spännande ärende. Under ärendet hade femklövern tre positioner i ärendet. Ett för, ett emot och dessutom yrkade någon återremiss. Det var högt i tak under sammanträdet, men till slut blev det ett gemensamt beslut, berättar Kenth Williamsson (S).

Det var i september som kommunfullmäktige lämnade över motionen till kommunstyrelsen. Motionen finns att läsa här.

Taggar

Dela


2 reaktioner på Återremiss för att förbättra trafiksituationen

Trafiksäkrare i kommunen. Jag gör man som i skillingaryd stänger av en viktig korsning för att göra den trafiksäkrare till nya mejeriet 5 veckor och fortfarande en 4-korsning. Då kan det kvitta enligt mig

Förstår inte innebörden i kommentaren. Orsaken till avstängningen av korsningen storgatan-Sturegatan var väl enbart för att göra förarbetet för den rondell som skall underlätta för trafiken i korsningen. Att trafiken blir säkrare får man väl hoppas, det gäller väl all trafik och inte bara den som har destination Mejeriet.
Med hälsning om en skön trafik i coronatider.
H.J.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *